sunnuntai 27. lokakuuta 2013

SUNNUNTAIN HAUKIPIHVIT
 Vanhempani kalastavat mökillä aina kesäisin ja kalaa riittää meillekin. Suurella kiitollisuudella sitä ottaa vastaan valmiiksi peratut ja käsitellyt kalat ja tekee niistä sitten koko perheelle herkullisia ruokia. Ihanaa, että nuorisokin on tottunut pienestä pitäen mummin kalaherkkuja nauttimaan.
Äitini reseptin kaivoin tänäänkin esiin, kun olin sulatellut jauhettua haukea pakastimesta. Kalan maku tulee näissä pihveissä hyvin esiin ja lisukkeeksi tein peruna-porkkanamuhennosta. Perunat kiehuvat aina vähän nopeammin pehmeiksi, joten on ihan mukavaa, että porkkanoista jää vähän purutuntumaa (sanoisi varmaan joku kokki). Kastike valmistuu melkein siinä sivussa, pannulle vähän kermaa, suolaa ja ruohosipulia tai tilliä. Rauhallista sunnuntaita kaikille!
HAUKIPIHVIT/-PULLAT (n. 10 kpl koosta riippuen)
 
n. 300 g jauhettua haukea (tai jotain muuta kalaa)
½ dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
1 muna
ripaus valkopippuria
1 tl suolaa
vähän hienonnettua sipulia
 
Kastike
1 dl ruokakermaa
vähän maitoa
suolaa ja ruohosipulia tai tilliä
 
Sekoita kermaan ja munaan korppujauhot ja mausteet. Lisää sen jälkeen jauhettu kala ja sekoita. Tee kalapihveiksi tai -pulliksi ja paista voissa pannulla pienenllä lämmöllä, että pihvit kypsyvät myös sisältä. Jos teet pannulle samalla kastikkeen, pihvit kypsyvät siinä hyvin loppuun. Eli kaada lopuksi kastikeaineet pannulle ja anna poreilla rauhassa. Lisää nestettä, jos näyttää, että kastike sakenee liikaa.
 
 
 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti