keskiviikko 16. lokakuuta 2013

KONELEIPIÄ ILTAPALAKSI
 Kuinka monella on kaappien takaosat pullollaan käyttämättömiä keittiökoneita? Jokaisella varmaan ainakin jokin, monilla useita. Näin uskon. Tai ainakin meillä on.
Miten sitä tuleekin hetken huumassa hankittua jotain ehdottoman tarpeellista, älyttömän kätevää tai käänteentekevän näppärää ja aikaa säästävää. Ja miten sitä kerran tai parin käytön jälkeen miettii, että minkä hyllyn perälle saisi tuon näppärän ja kätevän laitteen tungettua.
Joskus sitä saa jonkun ihme pistoksen ja muistaa tuon tärkeän hankinnan. Ja keksii, että sitähän voisi jopa käyttää. Kunhan ensin puhaltelee pölyt pois ja vähän kiillottaa pintaa.
Keittoruokaa kevyesti töiden jälkeen ja vatsa huutaa jotain iltapalaa parin tunnin kuluttua. Siis konehommiin! Voileipägrilli on yksi näistä hautautuneista koneista ja kun olin tehnyt jauhelihapihvejä "vähän varastoon" aiemmin, ajattelin hyödyntää niitä lämpimien leipien tekemisessä.
LÄMPIMÄT LEIVÄT (kahdelle)
 
4 viipaletta paahtoleipää
2 jauhelihapihviä
ketsuppia
4 viipaletta juustoa
margariinia/voita
 
Voitele leipäviipaleet ja aseta ne leikkuulaudalle parittain voipinnat vastakkain. Voitele päällimmäinen leipä ketsupilla, laita päälle jauhelihapihvi ja sen päälle pari viipaletta juustoa. Tee samoin toiselle leipäparille.
Nosta päällimmäinen leipä päällyksineen esilämmitettyyn leipägrilliin ja nosta päälle alla ollut leipä siten, että voipinnat tulevat nyt grilliä vasten. Laita toinen viereen.
Anna lämmetä reilu pari minuuttia (kurkkaa välillä, onko leipä ssanut väriä). Nosta pois grillistä, halkaise ja nauti.
Jos sinulla ei ole grilliä, voit tehdä saman paistinpannulla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti