sunnuntai 13. lokakuuta 2013

ILTA VIETNAMILAISITTAIN
 Enpä ole juurikaan tutustunut vietnamilaiseen ruokaan ennen tätä. Kaikenlaista itämaista on tullut maistettua ja tehtyä ja oikeasti en juurikaan erota sitä, mistä maasta mikäkin ruoka tulee. Joitain pikkujuttuja kuitenkin.
Mutkan kautta saatuja vietnamilaisen ruoan reseptejä päätyi kotikeittiön kokeiluun ja kun hyvä ystäväni Johanna oli tulossa kyläilemään, ajattelin, että ennakkoluuloton koekaniini olkoon hän. 
 
Yllättävän vaivattomasti syntyi kuitenkin tämän illan menu. Helppo ja herkullinen marinadi kanalle. Tofua en ole myöskään ennen itse käyttänyt (syönyt kyllä) ja yllätyin positiivisesti tämän kasvislisäkkeen mausta itsekin. Keskustelimme myös kastikkeen puutteesta tai välttämättömyydestä ja yhdessä totesimme, että olisi aivan turhaa tämän ruoan kanssa soosit. Kaikkea yhtä aikaa suuhun ja makujen ilotulitus oli valmis.
 
Jälkiruoaksi olikin sitten vielä pari palaa browniesejä jäljellä, joten tulisuus taittui suolaisen ja makean liittoon. Ja loppumattomiin keskusteluihin kaikesta maan ja taivaan välillä. Ystävät ovat tärkeitä!
SATAY KANAVARTAAT
 
n. 400 g broilerin fileitä
Marinadi
1 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
3 rkl makeaa soijakastiketta
½ chili
muutama ruohosipulinvarsi
1 rkl sulaa voita
2 rkl kuorittuja, paahdettuja maapähkinöitä
vähän tuoretta inkivääriä
 
Pilko lihat vartaaseen sopiviksi paloiksi.
Tee marinadi sekoittamalla kaikki aineet blenderissä hienoksi. Kaada broilerin palojen päälle (esim. muovipussiin) ja anna maustua n. tunnin ajan. Pujottele kananpalat liotettuihin varrastikkuihin ja paista uunissa 200 C n. 15 minuuttia. Käännä vartaat puolessa välissä toisinpäin.
Tarjoa keitetyn basmati- tai jasmiiniriisin kanssa. Tee lisäksi raikas salaatti ja paistettu tofu-munakoiso-herkkusienilisäke.
PAISTETTU TOFU-MUNAKOISO-HERKKUSIENI-LISÄKE

300 g maustamatonta tofua
1 munakoiso
1 valkosipulinkynsi
100 g herkkusieniä
½ sipuli
tuore korianteri
tuore ruohosipuli
vähän soijakastiketta
1 tl kasvisliemifondia
mustapippuria

Huuhtele ja leikkaa tofu kuutioiksi. Viipaloi sienet. Hienonna sipuli ja valkosipuli, Paloittele munakoiso reiluiksi kuutioiksi.
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää munakoison kuutiot ja sienet joukkoon. Paista kypsäksi koko ajan käännellen. Mausta fondilla, soijalla ja pippurilla. Lisää lopuksi tofu pannuun, sekoita varovasti ja lisää silputtua korianteria ja ruohosipulia.


2 kommenttia:

  1. Huhuh mitä herkkuja!!! Päätin tuota vesi kielellä lukiessa, että tätä vietnamilaista on sitte meilläkin tiedossa . mielummin ennemmin kuin myöhemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että innostuit. Itse odottelen jo malttamattomana parin dipin ja "kääryleiden" tekemistä ;) Eli lisää houkutuksia tiedossa :)

      Poista