perjantai 2. elokuuta 2013

LOMA VAIHTUU ARKEEN -
SAMOIN HERKUT
  Loma alkaa kääntyä lopuilleen pikku hiljaa ja herkuttelu ja ylenpalttiset nautinnot pitää jättää taka-alalle. Tai ainakin yrittää. Toisaalta kroppakin huutaa jo säännöllistä elämää, liikuntaa ja terveellisempää ruokaa ja ruoka-aikoja.

Päätin aloittaa tänään pikkuhiljaa totuttelun ja luontokin on samaa mieltä eli ihania karviaisia on pensaat pullollaan. Samoin omenat alkavat kypsyä ja pari ensimmäistä kävin puiden alta hakemassa ja söin samantien.

Tein myös pitkästä aikaa norjalaista näkkäriä eli sipsien korvikkeena uppoaa aika hyvin tämä napostelu. Jos joku ei vielä ole tätä maistanut, nyt kannattaa kokeilla. Maailman helpoin tehdä, enkä tiedä vielä ketään, joka ei tähän olisi tykästynyt. Edelleen olen kiitollinen siskon tyttärelle, joka tämän reseptin Norjasta sai.

Kävin myös akupunktiossa tänään ja aika monta neulaa oli siellä täällä pitkin kroppaa, mikä mistäkin syystä, mutta osan tarkoitus oli vähän avittaa aineenvaihduntaakin. Vera on taitava neulailija ja hoidon jälkeen olo oli rentoutunut ja nukuin tunnin unet - tosin vasta kotona... Nyt siis vettä juomaan ja terveitä herkkuja nautiskelemaan!
Karviaisia ja näkkäriä piti viedä myös vähän Veralle tuliaisiksi.

Näkkärin tekeminen on helpoista helpompaa; aineet kulhoon, sekoitetaan ja annetaan turvota puolisen tuntia.
Kannattaa levittää "taikina" mahdollisimman ohueksi pellille, niin se ehtii kuivua ja kovettua kunnolla.
Puolessa välissä paistamista, leipä leikataan pizzaleikkurilla paloiksi ja jatketaan paistamista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti