maanantai 19. elokuuta 2013

PIKKUISET JUUSTOKÄTKÖT
 Kun jumpat eivät vielä ole tältä syksyltä alkaneet ja aikaa on "liikaa" iltaisin, tulee tehtyä kaikenlaisia pikkunäpertelyjä. Tänään tehtailin pikkuisia juustokätköjä, joihin upotin osaan kanttarelleja ja osaan kalkkunaa. Ihania pikkuherkkuja teen kanssa illalla nautittavaksi. Ja näilläkin ajattelin osallistua Onko nälkä! -blogin elokuun ruokahaasteeseen. voikohan sinne edes kahta kertaa osallistua saman kuun aikana? No, eiköhän Chef Jones heivaa ylimääräiset reseptit :)
 
PIKKUISET JUUSTOKÄTKÖT (20 kpl tai yksi iso piirakka)
 
Pohja:
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
½ tl leivinjauhetta
½ prk (n. 75 g) creme fraichea
½ dl kylmää vettä
 
Täyte 1:
pari reilua kourallista kanttarelleja
1 rkl margariinia
1 sipuli
vähän suolaa ja mustapippuria
ruohosipuli-sipuli- Koskenlaskija-juustoa
 
Täyte 2:
muutama viipale ohutta kalkkunaleikettä
10 kirsikkatomaattia
tomaatti-Välimeren yrtit - Creme Bonjouria
 
Päälle:
n. 100 g Emmental-juustoraastetta
2 munaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
 
Nypi margariini, kauraleseet ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe muruiksi. Sekoita creme fraiche ja vesi nopeasti sekaan. Anna taikinan levätä sillä aikaa, kun valmistat täytteet.
 
Pilko kanttarellit ja sipulit pieniksi. Paista sieniä pannulla kunnes niistä haihtuu vähän nestettä. Lisää pannulle sienien sekaan margariini ja sipulit ja kuullota vähän aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
Pilko kalkkuna(tai kinkku)siivut pieniksi kuutioiksi. Puolita tomaatit. Sekoita omassa kulhossaan kanamunat ja kerma sekä maito. Mausta suolalla ja pippurilla.
 
Voitele muffinssipellin kolot tai irtovuoat. Jaa taikina 20:een osaan ja taputtele tai kauli niistä pyöreitä levyjä. Painele taikina muffinssivuokiin.
Laita puoleen piiraista pohjalle sieni-sipuliseosta. Laita päälle teelusikallinen Koskenlaskijaa ja reilu ruokalusikallinen Emmental-raastetta. Kaada jokaiseen päälle muna-kermamaito-seosta.
Laita loppuihin piiraisiin pohjalle kalkkunasilppua, sen päälle teelusikallinen creme bonjouria ja siihen pari tomaatin puolikasta, sitten juustoraaste ja lopuksi muna-kermamaito-seos.
 
Paista piiraat uunissa 200 C n. 30 min.

 Kuullota sieni-sipulisilppu pannulla.
 Jaa taikina 20:een osaan ja kauli niistä pyöreitä levyjä.
 Painele taikina joko muffinssipellin koloihin tai irtovuokiin.
Täytä piiraat kerroksittain.
 Lopuksi juustoraaste ja muna-kermamaito-seos.
 Paista uunissa kullanruskeiksi n. 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti