maanantai 5. elokuuta 2013

JUUSTOINEN KANA-PASTA-VUOKA
 Loma takana ja arki edessä. Ensimmäinen työpäivä loman jälkeen vilahti hujauksessa ja olipa kiva nähdä taas työkavereita. Nauru raikui kahvihuoneessa ja tuntui siltä, että tästä tulee hyvä vuosi!
Kotona päätin tehdä ison annoksen ruokaa, että huomenna voisi vain lämmittää sitä. Sitä paitsi ilmoitin jo heti perheelle, että tänään on minun toiveruokani vuoro. Oikeastaan kaikki, missä on kanaa, pastaa ja juustoa, maistuu mielestäni herkulliselta. Tätäkin ruokaa voi tuunailla sen mukaan, mitä pastaa tai mitä kasviksia kaapista löytyy. 
 JUUSTOINEN KANA-PASTA-VUOKA

500 g broileria
250 g cappellini täysjyväpastaa
1 paprika/suippopaprika
1 sipuli/punasipuli
100 g maissia
3 tl currya
öljyä paistamiseen
1 tl suolaa
Kastike:
3 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
n. 5 dl maitoa
n. 3 dl ruokakermaa
valkopippuria
1 tl suolaa
2-3 dl Emmental-juustoraastetta

Keitä pasta kypsäksi. Siivilöi vedet pois ja kaada uunivuokaan.
Pilko broileri pieniksi paloiksi. Pilko myös paprika ja sipuli.
Paista broileri parissa erässä siten, että ensin kuumennat öljyssä vähän aikaa currya ja sitten lisäät broilerit. Paista kypsäksi ja mausta suolalla ja kaada sitä mukaa uunivuokaan pastan päälle. Kuullota öljyssä silputut paprikat ja sipulit, lisää vähän ajan kuluttua pakastemaissit. Kun ne ovat sulaneet, kaada vuokaan. Sekoita hyvin.
Tee kastike. Sulata margariini kattilassa ja sekoita siihen vehnäjauhot. Lisää maito vähän kerrallaan ja sekoita koko ajan. Lisää kerma. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää juustoraaste ja anna sulaa kastikkeen joukkoon. Sekoita koko ajan.
Kaada kastike vuokaan ja sekoita, että sitä menee joka paikkaan. Paista uunissa 200 C n. 20 min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti