lauantai 18. toukokuuta 2013

RISOTTO-PROCIUTTO CRUDO
 Lauantai-ilta ja Suomi-Ruotsi -jääkiekkoa, myöhemmin illalla Euroviisut ja Suomea edustaa Krista Siegfrieds Ruotsissa. Päivä on ollut täynnä tohinaa ja touhua; kaupassa käyntiä, kirppiksellä ja markkinoilla vierailua, siivoilua ja sisustuksen päivitystä kesään. Ajattelin, että jotain helppoa, mutta hyvää pitää tehdä ruoaksi. Nuorisokin oli paennut kylille, joten kahdelle aikuiselle jotain viinin kanssa oli tarkoitus kehitellä. Olin jokin aika sitten ostanut ilmakuivattua kinkkua ja siitä siis risoton kanssa tein iltaan syötävää. Risottoriiseissäkin on eroa ja tänään kävi juuri niin, että parempi risottoriisi loppui kesken ja uusi, eri merkkinen pakkaus olikin vähän pettymys...Kahta riisiä sekoittelin kuitenkin keskenään ja lopputulos oli kuitenkin herkullinen. Tee ja maistele ja nauti lasillinen punaviiniä risoton kera, voi olla, että tekee mieli ottaa toinenkin lautasellinen!
 RISOTTO-PROCIUTTO CRUDO

3 dl risottoriisiä
1 salottisipuli
2-3 rkl öljyä
2 dl valkoviiniä
5-6 dl kasvislientä
n. 1 tl suolaa
mustapippuria
3-4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
½-1 dl parmesan juustoraastetta

Silppua sipuli pieneksi. Laita toiseen kattilaan 5-6 dl vettä ja kasvisliemikuutio kiehumaan. Laita toiseen kattilaan öljy ja sekoita siihen sipulisilppu ja riisi. Sekoittele, kunnes riisi ja sipuli kuullottuvat. Kaada sekaan valkoviini ja anna imeytyä riisiin.
Lisää kiehuvaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan, sekoittele koko ajan ja anna aina imeytyä ennen kuin lisäät lientä. Maista ja lisää varoen suolaa ja reilusti rouhittua mustapippuria. Silppua välillä ilmakuivattu kinkku. Ennen viimeistä liemen lisäämistä, lisää kinkkusilpppu sekaan. Lopuksi lisää parmesan-raaste. Risotosta olisi tarkoitus jäädä valuvaa, mutta al denteä. Itselläni kävi tänään niin, että neste imeytyi liiaksi riisiin, mutta makuun se ei vaikuttanut. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti