sunnuntai 13. tammikuuta 2013

SUNNUNTAIN LEIVOKSET
 Kananmunattomien leivonnaisten sarjaa lupasin täydentää viikonloppuna ja tällaiset, tyttäreni mielestä pääsiäisleivokset sain aikaan. Taikina näyttää sellaiselta muruseokselta ettei uskoisi, että siitä saa mitään koossa pysyvää aikaiseksi. Mutta yllätys yllätys, siitä on aika helppoa painella vuoan pohjille piiraiden pohjat. Pohjia voi tehdä etukäteen valmiiksi ja täyttää vähän ennen tarjoilua. Pohjataikina on äitini Bebe-leivoksissa käyttämää, mutta täytettä tuunaamalla saa aikaan siis vaikka mitä leivoksia. Vähän sen mukaan mistä pitää tai mitä kaapista löytyy. Meillä oli sitruunarahkaa jääkaapissa ja sen mukaisesti kehittyi sitten täytekin. Käytin osaan piirakoita säästämiäni folio-vuokia ja osaan paperisia leivosvuokia, molemmat toimivat yhtä hyvin.
 
SUNNUNTAIN LEIVOKSET (20 kpl)
 
100 g leivontamargariinia
½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
 
Täyte
mangososetta
1½ dl Flora vanillaa
1 prk (200 g) sitruunarahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua
1 tlk persikanpuolikkaita
 
Sekoita margariini ja sokeri keskenään muruksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Älä vaivaa vaan sekoita nopeasti. Taikina saa jäädä kuivahkoksi muruksi.
Painele taikinaa leivosvuokien pohjalle ja reunoille.
Paista 200 C uunissa noin 6-8 minuuttia.
 
Täytä jäähtyneet leivospohjat teelusikallisella mangososetta (tai jos sitä ei ole, käy ihan hyvin persikanpalatkin). Vatkaa Flora vanilla niin kovaksi vaahdoksi kun saat ja lisää siihen rahka ja mausteet. Pursota vaahtoa leivoksille ja koristele kuutioiduilla persikanpaloilla.


1 kommentti:

  1. Olen haastanut sinut vastaamaan muutamaan kysymykseeni, jotka löydät blogistani :D

    VastaaPoista