keskiviikko 2. tammikuuta 2013

MUMMIN RESEPTIT TALTEEN

 Aloitin bloginpidon aikanaan siksi, että saisin kirjattua talteen kaikkien ruokien reseptejä, joita kotona teen. Sekä itselleni, että lapsilleni. Että sitten joskus kun nuoret muuttavat omilleen, voisivat jostain tarkastaa miten se joku tietty ruoka tehtiinkään. Se, jota kotona aina tehtiin vaikka jouluisin...tai viikonloppuisin...tai pääsiäisenä.

Sisareni tytär, Piipi, päätti tehdä saman äitini resepteille. Tosin Piipi kirjoitti ne ylös, kuvasi ruoat ja keräsi joitakin kuvia äidistäni ja teki kaikesta kuvakirjan Ifolorin ohjelmalla. Saimme sitten joululahjaksi nämä ihanat Mummin herkkureseptit -kirjat. Juuri näin perinteet muistuvat ja siirtyvät seuraavillekin sukupolville. Kiitos tästä lahjasta!

Arkena ruoka voi olla tavallista ja usein tehtyä, mutta vaihtelua ja joskus juhlavuuttakin siihen saa jälkiruoalla. Tänään tein Mummin Marjakiisseliä kermavaahdon kera jälkiruoaksi. Ihanat kesän maut!

MARJAKIISSELI

1 l vettä
1 dl sokeria
n. ½ l marjoja
3 rkl perunajauhoja

Keitä vesi, sokeri ja marjat. Tänään käytin vadelmia, mustikoita ja viipaloituja mansikoita. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja sekoita seos kuumaan keittoon koko ajan sekoittaen. Kun keitto kiehahtaa eli ilmestyy kuplia, voit lopettaa keittämisen.
Anna kiisselin jäähtyä ja tarjoa kermavaahdon tai vatkatun Flora Vanillan kanssa.


2 kommenttia:

  1. Todella arvokas, henkilökohtaisia muistoja juuri teille ja makunautintojen kera. Ifolorin kuvakirjat ovat melko näppärästi tehtävissä. Itse olen useampana jouluna antanut esim. lastenlapsilleni lahjaksi valokuvakirjat kuluneesta vuodesta, kuvina yhteisiä juttujamme vuoden ajalta.

    VastaaPoista
  2. Todella arvokas, henkilökohtaisia muistoja juuri teille ja makunautintojen kera. Ifolorin kuvakirjat ovat melko näppärästi tehtävissä. Itse olen useampana jouluna antanut esim. lastenlapsilleni lahjaksi valokuvakirjat kuluneesta vuodesta, kuvina yhteisiä juttujamme vuoden ajalta.

    VastaaPoista