sunnuntai 13. tammikuuta 2013

BATAATTI-KOOKOS-KEITTO
 Sunnuntain päiväruokana on tulisen lämmittävä bataattikeitto. Reseptin nappasin Kotivinkin nettisivuilta ja keitossa olikin uskomattoman hyviä makuja monessa kerroksessa. Inkiväärin kanssa kannattaa olla varovainen, koska siitä tulee äkkiä hyvinkin hallitseva maku. Itse laitoin noin ruokalusikallisen raastettua inkivääriä ja sitä tuli melkein liikaa. Chilirouhe taas on niin tulista, että reseptissä ollut puolikas teelusikallinen on todella riittävä aikaansaamaan kunnon jälkipoltteen. Puristin päälle vielä muutaman tipan limen mehua. Thaimaassa paljon reissannut poikani oli sitä mieltä, että maut olivat kohdallaan!
Aamulla keitetystä puurosta jäi vähän jäljelle (n. 1 dl) ja käytin sen sämpylätaikinan pohjana. Tuoreet sämpylät maistuivat hyvin keiton kanssa.
 
BATAATTI-KOOKOS-KEITTO

1 prk (400 ml) kookosmaitoa
6 dl vettä
800 g - 1 kg bataattia
pala inkivääriä
1/2 tl chilirouhetta
1/2 limetin mehu
1 tl suolaa

Kuumenna kattilassa kookosmaito ja vesi. Kuori ja paloittele bataatti. Lisää bataattilohkot kattilaan.
Raasta inkivääri ja lisää se joukkoon.
Mausta keitto chilillä, limettimehulla ja suolalla. Keitä noin 10 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti