sunnuntai 7. lokakuuta 2012

KANAA PEKONIHUNNUSSA
 Tänään on ollut energinen päivä ja olen ehtinyt touhuta kaikenlaista sisällä ja ulkona. Ulkohommien jälkeen iski tosin jonkin asteinen happimyrkytys varmaankin, koska veto tuntuu pikku hiljaa ehtyvän iltaa kohden. Eli ansaitusti odottelen, että muut hoitavat illaksi jotain syötävää.
Lounaaksi tein pitkästä aikaa täytettyä kanaa, jonka kierittelin pekoniin ja laitoin lopuksi kerman kanssa uuniin kypsymään. Riisin ja salaatin kanssa kanssa tarjoiltuna oli kyllä aika herkullista. Jälkiruoaksi keitin paksua mustikkakiisseliä ja tarjoilin sen vähän lämpimänä kylmän vaniljajäätelön kanssa. Erinomainen tapa syöttää kesällä kerättyjä mustikoita reilusti perheelle!
 KANAA PEKONISSA

broilerin rintafileitä tai rintaleikkeitä
pekonia
juustoraastetta
ananaspaloja
suolaa
mustapippuria
vehnäjauhoja
ruokakermaa

Halkaise broilerin rintafileet sivusta auki. Laita sisään muutama ananaspala ja pari ruokalusikallista juustoraastetta ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Taita kahtia ja kääri pekoni ympärille. Paista fileitä pannulla niin, että pekoni saa väriä. Siirrä kanat uunivuokaan. Ripottele lopuksi n. 2-3 rkl vehnäjauhoja pekonista irronneen rasvan sekaan, sekoittele vähän ja lisää kermaa. Itse käytin desin verran juustolla maustettua ruokakermaa ja parin desin purkin tavallista ruokakermaa. Kaada kerma kanojen päälle uunivuokaan ja anna paistua kypsäksi uunissa, 200 C n.30-40 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen.
Tarjoa riisin ja salaatin kera.
 MUSTIKKAKIISSELI

5 dl mustikoita
3 dl vettä
n. 1 dl sokeria
5 dl vettä
2 rkl perunajauhoja

Keitä mustikoita vedessä, kunnes ne pehmenevät. Kaada mustikkasurvos siivilän läpi toiseen kattilaan. Lisää survoksen joukkoon n. 4 dl vettä ja sokeri ja anna sulaa joukkoon. Sekoita desiin kylmää vettä pari ruokalusikallista perunajauhoja. Lisää perunajauho-vesi ohuena nauhana mustikkakiisselin joukkoon ja anna kuplahtaa. Älä keitä.
Tarjoa vähän lämpimänä jäätelön kanssa tai kylmänä maidon kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti