sunnuntai 21. lokakuuta 2012

SATEISEN SUNNUNTAIN SUUPALAT
 Tämän päivän ohjelmassa on ollut perinteisiä suomalaisia kotiruokia. Ulkona sataa, joten oma päiväni on koostunut pääasiassa sohvannurkasta ja keittiön nurkista. Sohvalla olen puuhastellut Ifolorin kuvakirjojen parissa ja muistellut kuvien avulla mennyttä vuotta. Kuvakirjojen teko on tosi mukavaa, mutta aikaa vievää puuhaa. Onneksi siis satoi (ainakin myöhemmin iltapäivällä), ettei ollut liikaa muita houkutuksia - kuten esim. lehtien haravointia!
Päivällä lämmiteltiin aiemmin hitaasti uunissa hautunutta Karjalan paistia perunoiden kera ja päiväkahville leivoin pitkästä aikaa korvapuusteja. Paistuvan pullan tuoksu tuo aina jotenkin mieleen lapsuuden joutilaat päivät.
Illalla perhe sai perusjauhelihapihvejä gratinoidun kukkakaali-parsakaali-paistoksen kanssa. Lautaselle lisäksi myös sinappi-kurkkusalaattia ja punajuuriviipaleita. Maistuu aina kaikille!

 KORVAPUUSTIT

Taikina:
3 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
75 g margariinia
n. 1 muna
n. 8 dl vehnäjauhoja

Täyte:
margariinia
sokeria
kanelia

Päälle:
kananmunaa
raesokeria

Kuumenna maito n. 42 C eli vähän lämpimämmäksi kuin käden lämpö. Sekoita joukkoon (helpoimmin monitoimikoneella) sokeri, suola ja n. 3/4 osaa jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva sekä sulatettu margariini. Lisää sekaan melkein koko kananmuna, jonka olet pienessä kupissa kevyesti vatkannut "rikki". Säästä loppumuna voiteluun. Vaivaa hetken ja lisää loput jauhot. Vaivaa. Lisää jauhoja, jos taikina ei irtoa kädestä tai kulhosta. Anna kohota n. ½-1 tuntia.

Vaivaa kohonnutta taikinaa pöydällä ja jaa taikina puoliksi, niin se on helpompi kaulia. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy ja levitä sille ohuelti margariinia, sokeria ja kanelia. Kieritä levy pitkältä sivultaan rullaksi. Leikkaa / \ / \ -paloiksi ja aseta pellille kapea puoli ylöspäin. Paina keskeltä ja anna sen jälkeen kohota vartin verran. Sivele pullat vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 220 C n. 10-15 min.
 Gratinoidun kaalipaistoksen ja jauhelihapihvien ohjeet olen kirjoittanut jo aiemmin, joten tässä vain kuvia tämän päivän kokkailuista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti