tiistai 2. lokakuuta 2012

OMENAVISPIPUURO JA SÄMPYLÄT
Päivät, jolloin energiaa tuntuu riittävän ja riittävän. Päivät, jolloin tunteja on selvästi enemmän. Päivät, jolloin kaikki on mahdollista... Onko niitä?
Eilen oli sellainen päivä. Aamulla jo eräässä tutkimuksessa sain kuulla, että viikon parhaat arvot. Totesi kyllä vielä siihen, että helppo sanoa, kun viikon ensimmäinen tutkimus. No, hymyilytti kyllä ja etenkin tuo positiivinen asenne. Töissä sain tehdyksi juuri kaiken sen, minkä pitikin ja melkein enemmän - joku raja sentään!
Kotona perusteellista ruoan laittoa seurasi vielä leipomis- ja puurontekorupeama, eikä edes siihen loppunut veto. Vielä puolitoista tuntia kiinalaisen voimistelun parissa ja sen jälkeen syömään niitä sämpylöitä kotiin. Aika kiva päivä!
 OMENAVISPIPUURO

3-4 omenaa
1 dl vettä
½-1 dl sokeria
7 dl vettä
1 dl mannasuurimoita
kanelia
sokeria

Kuori ja pilko omenat lohkoiksi ja keitä desissä vettä pehmeiksi sokerin kanssa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää vettä 7 dl ja kun seos kiehuu, lisää mannasuurimot. Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia.
Anna puuron jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Anna puuron levätä hetki ja tarjoa kylmänä kanelin ja sokerin kanssa.
Teen usein sämpylöitä vähän sormituntumalla. Parhaiten pääsee alkuun, kun katsoo jostain jauhopussin kyljestä perusreseptin. Sitä voi sitten mukailla sen mukaan, mitä kaapista löytyy.
 
SIEMENSÄMPYLÄT
 
3 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
½ dl öljyä
6-7 dl vehnäjauhoja (2 dl oli tällä kertaa hiivaleipäjauhoja)
½-1 pussi kuivahiivaa
2 rkl auringonkukan siemeniä
2 rkl kurpitsansiemeniä
 
Sekoita lämpimään veteen kaikki aineet, kuivahiiva sekoitettuna jauhoihin. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota noin tunnin ajan.
Leivo sämpylät haluamasi kokoisiksi ja anna nousta vielä hetki pellillä. Paista 200-225 C n. 15-20 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti