sunnuntai 16. syyskuuta 2012

 
MAKARONILAATIKKO
 
Perusruokaa, kotiruokaa, helppoa ruokaa... Sunnuntaisin tulee touhuttua kaikenlaista pitkän aamulehden lukuhetken jälkeen. Lakananvaihtoa, imurointia, pihahommia - milloin mitäkin. Silloin tuntuu, että ruoanlaittokin menee vähän vasemmalla kädellä. Tänään tein perusmakaronilaatikkoa uuniin ja kypsymisen välillä alkuruoaksi kanttarellikeiton. Resepti alla nuorisoa varten. 
 
MAKARONILAATIKKO
 
400 g jauhelihaa
1 sipuli
täysjyväpastaa (n. 200-300 g)
suolaa
maustepippuria
2 munaa
2dl ruokakermaa
2-3 dl maitoa
voita
 
Keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Tänään käytin itse täysjyväcapelleja.
Paista pastan kiehuessa jauheliha pannulla ja lisää loppuvaiheessa sekaan silputtu sipuli. Mausta suolalla ja maustepippurilla.
Sekoita pasta ja jauhelihaseos keskenään ja kaada uunivuokaan.
Sekoita munien joukkoon kermamaito ja mausta suolalla ja maustepippurilla myös tämä. Kaada vuokaan siten, että nestettä tulee runsaasti ja pasta-jauhelihaseos peittyy kokonaan. Laita päälle muutama voinokare. Annoksesta tulee kaksi pienempää tai yksi iso uunivuoka.
Paista 200 C n. 30-40 minuuttia kunnes pinta ruskistuu ja munamaitoseos on hyytynyt. 
 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti