lauantai 22. syyskuuta 2012

LAUANTAI-BUFFET
Sähköpostiini on tullut viime aikoina muutamia teatteri- ja konserttitarjouksia. Nyt myydään täyttä häkää pikkujouluajan tapahtumia, joihin usein kuuluu esityksen lisäksi jonkinlainen menu. Tutkailinkin mainoksia lähinnä menuitten osalta ja ... siitä se ajatus sitten lähti. Päätin tehdä buffet-tyylisen menun lauantai-illaksi. Eli jokaiselle jotakin tai kaikille kaikkea!

* focaccia ja levite
* paahtopaisti
* kanan marinoituja siipiä
* kermajuustoperunat
* tomaatti-mozzarella-pesto-salaatti
* cantaloupe-aura-saksanpähkinä-salaatti
* kylmäsavulohta limen kanssa
* ilmakuivattua kinkkua ja cantaloupea
* suolakurkkua, hunajaa ja smetanaa
* juomana Rioja-punaviini ja vesi

Focacciaa tein ensimmäistä kertaa, mutta sen tekeminen oli niin vaivatonta ja maku niin hyvä, että sitä pitää tehdä uudelleen.

FOCACCIA -LEIPÄ

3½ dl lämmintä vettä (n. 42 C )
2 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
½ dl oliiviöljyä
kirsikkatomaatteja
merisuolaa

Sekoita lämpimään veteen suola, jauhoihin sekoitettu kuivahiiva ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa 10 min. Anna kohota 20 min liinan alla. Siirrä taikina oliiviöljyllä voideltuun vuokaan (tai uunipellille, jolla leivinpaperi) ja anna kohota vielä 15 min. Taikina on aika löysää ja niin kuuluukin olla.
Halkaise tomaatit pieniksi viipaleiksi.
Pirskota taikinan päälle oliiviöljyä ja painele taikinaan kuoppia. Painele taikinaan tomaatit ja ripottele päälle merisuolaa. Päälle voi laittaa myös oliiveja halutessaan.

Paista uunissa 190 asteessa n. 25 minuuttia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti