lauantai 8. syyskuuta 2012

JÄLKIRUOKA-PANNACOTTA
 
Viikonloppuisin tulee laitettua ruokaa vähemmän enemmän ajatuksella. Mietitään mistä raaka-aineesta aloitetaan, mitä lisäkkeeksi ja tarvitseeko jälkiruokaa...Lauantain ruokana meillä oli jättimäiset entrecote-pihvit ja uunissa tehdyt rosmariiniperunat ja -porkkanat. Pihvien kanssa kerma-valkosipulikastiketta ja lisukkeena perussalaattia. Tytär ehti tehdä ajoissa ennakkoon valkosuklaapannacotat jääkaappiin hyytymään ja itse tein omenahillokkeen sen kanssa tarjottavaksi.
 
OMENAHILLOKE
 
talviomenoita (hapahkoja)
vettä
sitruunamehua
sokeria
vaniljasokeria
kanelia
 
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi pieneksi. Keitä pienessä vesitilkassa n. 5-10 minuuttia. Laita sokeri saman aikaa kattilaan. Älä survo vaan anna soseutua itsekseen. Hillokkeeseen saa jäädä vähän omenakuutioita. Jäähdytä ja lisää vaniljasokeria ja kanelia vähän.
Tänään pilkoin kolme omenaa noin puoleen desiin vettä, johon oli laitettu noin ruokalusikallinen sitruunamehutiivistettä. Sokeria ½ dl ja pari teelusikallista vaniljasokeria ja yksi teelusikallinen kanelia.
 
 
VALKOSUKLAAPANNACOTTA
 
3  liivatelehteä 
130 g valkosuklaata
1½ dl maitoa
2 dl vispikermaa
2 rkl hienoa sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
 
Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 min. Kuumenna kerma ja maito ja sulata suklaa sekaan. Mausta sokereilla. Sulata liivatteet joukkoon. Laita pannacotta jäähtymään ja jähmettymään annosmaljoihin kylmään.
 
 

1 kommentti:

  1. Taidan kokeilla tätä herkkua viikonloppuna, sillä se vaikuttaa kohtuullisen vaivattomalta. Omenahilloke syntyy myös helposti Tupperwaren mikrokulhossa. Kulhoon kuutioidut omenat, loraus vettä, aikaa 6 min. ja esim. sauvasekoittimella soseeksi. Sokeria ei välttämättä tarvita. Helppoa kuin mikä :)

    VastaaPoista