sunnuntai 23. syyskuuta 2012

 
FRITEERATTU KANA kotikonstein
Kana on niin hyvää melkein millä tavoin tahansa laitettuna. Pääasia, että mehevyys säilyy. Tänään päätin leivittää broilerin sisäfilepaloja ja friteerata ne öljyssä paistinpannulla. Lisäkkeeksi kunnolla haudutettua risottoa, johon on sekoitettu tilkka kermaa loppuvaiheessa ja vähän juustoraastetta sekä pinnalle parmesan-lastuja. Tarjolla myös perusjäävuorisalaattia ananaksen kanssa ja thai sweet chili kastiketta.

Friteeratut broilerit

kanan paloja (esim. sisäfileitä)
kananmuna
korppujauhoja
vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria
öljyä
juoksevaa margariinia

Sekoita korppujauhoihin vähän vehnäjauhoja ja suolaa sekä pippuria. Kastele kananpalat ensin kananmunassa, joka on rikottu haarukalla ja johon on sekoitettu n. ruokalusikallinen vettä. Pyöritä kanat sen jälkeen jauhoseoksessa niin, että sitä tarttuu joka puolelle paloja.
Kuumenna pannussa reilusti juoksevan margariinin ja öljyn sekoitusta ja paista kanat miedolla lämmöllä molemmilta puolilta kullan ruskeiksi.

1 kommentti: