lauantai 7. maaliskuuta 2020

ALKURUOKANA PARMESAN-KUPIT
 Simppeli alkuruoka, vaikka näyttääkin omasta mielestäni aika hyvältä. Mietiskelin jälleen kerran viikolla tulevaa viikonloppua ja ruoanlaittoa. Jostain syystä mieleen tuli parmesan-juusto ja siitä tehdyt "kupit". 
 Yksi ajatus johti toiseen ja makujen varmistaminen - suolaista ja makeaa, sekä rakenteet - pehmeää ja rapeaa, olivat tällä kertaa lähtökohtana. 

 Ja toinen lähtökohta tälle oli keskustelu ystävieni kanssa, jossa eräs kertoi saaneensa loistavaa hernepyreetä parmesanin kanssa. Ensin mietinkin pelkästään sitä, että olisin tehnyt pyreen ja siihen höylännyt muutaman juustolastun pinnalle, mutta eihän se koskaan menen noin. Aina yksi ajatus poikii toisen ja kohta sitä ollaankin jo harteita myöten lirissä 😂.


PARMESAN-KUPIT AVOKADOMOUSSELLA JA JÄTTIRAVUNPYRSTÖILLÄ (neljälle)

4 reilua ruokalusikallista karkeaa Parmesan-raastetta

AVOKADOMOUSSE
1 avokado
1 rkl creme fraichea
suolaa
mustapippuria
n. 1-2 rkl sitruunanmehua
ripaus sokeria

JÄTTIRAVUNPYRSTÖT
8 kpl jättiravunpyrstöjä
1 tl chilirouhetta
1 rkl oliiviöljyä
hyppysellinen sormisuolaa

 Tee ensin Jättiravupyrstöt: ota ravut ajoissa sulamaan. Valuta neste pois ravuista ja laita pieneen kippoon. Laita rapujen päälle öljy, chili ja suola. Sekoittele ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa kun teet muut.

ParmesankupitRaasta Parmesan karkeaksi raasteeksi ja asettele leivinpaperille mataliksi kasoiksi (kts. kuva alla).
 Paista 200 C uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja vähän saa väriä (huom, vain vähän).
 Nosta pelti uunista, odota vähän ja nostele paistinlastalla varovasti paistetut parmesan-kiekot yksi kerrallaan ylösalaisin asetettujen snapsilasien päälle. Anna jäähtyä ja kovettua.

Avokadomousse: halkaise avokado, poista kivi ja koverra lusikalla avokado kulhoon (tai korkeareunaiseen kippoon tai lasiin). Lisää muut ainekset, sitruunamehua ensin vähemmän, ja surauta sauvasekoittajalla tasaiseksi massaksi. Maista ja isää mausteita tarvittaessa. 
 Laita mousse pursotinpussiin.

Kokoaminen: laita lautaselle ensin hernepyree , jonka tällä kerralla tein ilman kermaa. Sen jälkeen nosta varovasti yksi parmesankuppi pyreen viereen. Kupit ovat kuitenkin hauraita, joten käsittele varoen. Pursota kuppiin avokadomoussea ja nostele päälle pari jättiravunpyrstöä. Nauti!
Laita juustoraaste ohuiksi, pyöreiksi kiekoiksi leivinpaprille.
Paista uunissa, kunnes juusto sulaa ja ne saavat vähän väriä.
Nostele paistinlastan avulla juustokiekot snapsilasien päälle ja paina varoen sormilla reunoja.
Kannattaa laittaa hernepyree ensin lautaselle ja sen jälkeen parmesan-kupit, joihin pursotat avokadomoussen.
Ihanat värit ja herkulliset maut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti