sunnuntai 19. elokuuta 2012

            KESÄPÄIVÄN KÄÄRETORTTU
Kun pitää saada/tehdä nopeasti jotain hyvää kahvin kanssa, on valinta joko muffinssit tai kääretorttu. Kääretorttu on välillä ollut suorastaan unohduksissa, ainakin meidän kahvipöydästä, mutta niin helpolla, niin hyvää ja niin nopeasti on vaikea saada muuten tehtyä. Kaikki uudet maustetut rahkat suorastaan huutelevat kokeilemaan erilaisia täytevaihtoehtoja. Tässä yksi!

Kääretorttupohja
3 munaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa tai maitoa
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe varoen. Lisää lopuksi kerma tai maito. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uunipellille (n. 30 x 40 cm). Paista 250-275 C uunissa n. 5-8 min. Kumoa toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria.

Valkosuklaa-lime-mansikkatäyte
Vatkaa 1 dl kermaa vaahdoksi
Sekoita joukkoon 1 prk valkosuklaa-limerahkaa
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla

Levitä täyte kääretorttupohjalle ja ripottele päälle viipaloituja mansikoita. Rullaa paperin avulla varovasti pitkältä sivulta alkaen kääretortuksi.

4 kommenttia:

  1. Eikö vaan :)
    Ja kaikki täytteet käy, yhtä hyvältä maistuvat !

    VastaaPoista
  2. Minä olin tyystin unohtanut suussasulavat kääretortut..kiitos muistutuksesta <3!Nyt on matskut hankittu (pienin muunnelmin), joten pian kääritään täälläkin...hihat;) Muistelen, että joskus aikanaan en ihan uskonut, että sitä pohjaa pidetään vaan about kuusi minuuttia uunissa, joten se kääriminen oli hieman vaivalloista, kun se halkeili koko matkalta..esteettinen puoli siinä kärsi aika lailla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, että melkein kaikkea on tullut kokeiltua ja sitten ne unohtuvat uusien kokeilujen myötä. Siksipä onkin hyvä, että joku aina välillä muistuttaa. Ja viis estetiikasta silloin, kun mieli tekee makeaa :)

      Poista