lauantai 9. toukokuuta 2020

CHILIRELISSI KALAN KANSSA

 Viikonloppu alkaa meillä usein perjantai-illan kalaruoalla. Lohta on nyt kyllä tullut syötyä niin usein, että jotain vaihtelua tekisi mieli. Mutta tämä poikkeusaika on tehnyt sen, että usein tulee käytyä vain lähi-pikkukaupassa, jossa kalavaihtoehdot ovat vähissä. Joten seuraavaksi pitää sitten miettiä lisukkeisiin vaihtoehtoja.

 Haeskelin siis erilaisia lisuke-ehdokkaita ja Pedro Bastardon blogissa luki näin : 
Relissi, hillo, salsa vai mitä näitä nyt oli? Relissi tarkoittaa vissiin tuollaista hapanimelää säilöttyä kasvishilloa, jossa kasvikset on kypsytetty. Ero hilloon on siis se, että hillo tehdään usein marjoista tai hedelmistä, eikä hillo ole hapanimelää. Toisin sanoen etikka on avaintekijänä tässä. Jos taas verrataan salsaan, niin salsassa ainekset ovat tuoreita ja ne on vaan pilkottu.

 Joten relissi alkoi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta. Ja koska päätin paistaa lohen rapeaksi, halusin tehdä parsakaalista pehmeää pyrettä. Ja siis siihen sitten kirpsakka relissi vielä kylkeen. Hyvää settiä, sanoisi nuoriso! 

CHILIRELISSI

1 punainen chilipalko
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1/2 suippopaprika
rouhittua mustapippuria
suolaa
rypsiöljyä
3-5 rkl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
3-5 rkl sokeria

 Pilko chili, sipuli, valkosipuli ja paprika pieniksi ja kuullota kaikkea pannulla noin 10 minuuttia. Älä kuitenkaan ruskista kasviksia eli kuullota niitä keskilämmöllä. 

 Kun kaikki ainekset ovat kunnolla pehmenneet ja menettäneet nestettä, lisää mausteet sekä ehkä n. 3 rkl valkoviinietikkaa (anna kiehahtaa) ja saman verran sokeria. Sekoita, maistele ja lisää jompaa kumpaa tai molempia. Ota pois liedeltä. Kun seos on vähän jäähtynyt, siirrä seos esim. lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa (jos kaikki ei mene kerralla).

Rauhassa miedolla lämmöllä kuulloteltu seos pehmenee aika nopeasti.
Vähän rapeaa, vähän pehmeää, vähän kermaista, vähän kirpeää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti