sunnuntai 23. syyskuuta 2018

JUUSTOKAKKU ILMAN JUUSTOA
 Edelleen jatkuu tämän syksyinen taisteluni omenoiden kanssa. Mehuasemalla olen siis jo käynyt kertaalleen ja muutenkin tehnyt kaiken näköisiä herkkuja omenoista.
 Tämän kertaisen herkun innoittajina olivat vähäiset ainekset ja se, että tarkoituksella halusin tehdä jotain vähän. Siis ei isoa piirakkaa, josta kahden hengen tulee syötyä aivan liikaa, vaan jotain pientä, lähes kertakahveilla kuluvaa. 
 Juustokakuista tulee itselleni mieleen uunissa paistettava kakku, johon on käytetty tuorejuustoa. Tällä kertaa juustoa ei kaapissa ollut, mutta rahkaa kyllä. Joten käytin siis sitä. Ja jep, toimii!
 Jos haluaisit tarjota näitä "juustokakkuja" useammalle, niin sen kuin tuplaat tai triplaat määrät!

MINI-JUUSTOKAKUT (6 kpl, 2-3 hengelle)

Pohja:
n. 3 isoa kaurakeksiä
2 rkl juoksevaa Oivariinia tms.
Täyte:
1 muna
1 1/2 dl rahkaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua

Päälle:
1-2 talviomenaa
2 rkl voita
1 rkl sokeria
1-2 tl kanelia

Lopuksi:
125 g (1/2 prk) mascarponea
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

 Murskaa keksit hienoksi ja sekoita niihin juokseva rasva. Painele keksimurska pienten muffinssivuokien pohjalle (6 kpl).
 Vatkaa kaikki täytteen aineet sekaisin kulhossa. Lusikoi täyte vuokiin keksipohjien päälle.
 Paista 175 C uunissa n. 25 min. Anna jäähtyä ja laita vielä vähäksi aikaa jääkaappiin kylmettymään. Voit tehdä nämä vaikka päivää ennen tarjoilua tähän pisteeseen.

 Vaahdota kuohukerma kevyesti ja lisää siihen mascarpone ja sokerit. Sekoita.
 Kuori ja kuutioi pieneksi omenat. Laita paistinpannulle voi ja anna sulaa ja kuohahtaa. Lisää sokeri ja anna sulaa ja vähän ruskistua. Lisää omenakuutiot ja sekoittele, että voi-sokeri tarttuu omenoihin. Lisää kaneli ja sekoittele.

 Kokoa annokset: Irrota leivokset muffinssivuoista ja laita lautaselle. Lusikoi päälle kuumia omenakuutioita. Laita lopuksi mascarponevaahtoa kaiken päälle ja nauti.
Käytin aika pieniä muffinssivuokia, jotka ovat jämäkkää paperia ja pysyvät hyvin muodossaan.
Nämä leivokset voi täyttää aika täyteen, sillä ne eivät kohoa tai pursu yli paistettaessa.
Ilman päällisiä kakkuset ovat aika vaatimattoman makuisia.
Ihanan happamista omenoista tehty lämmin lisäke kylmän mascarpone-vaahdon kanssa täydentää nautinnon. Jos et halua ollenkaan käyttää juustoa annokseen, voit laittaa päälle jäätelönokareen. Toimii varmaan vähintään yhtä hyvin niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti