torstai 20. syyskuuta 2018

JUUSTO-GNOCCHIT
 Kaikkien juustonystävien herkku syntyi mascaponesta ja parmesanista muutama päivä sitten. Gnocchit ovat itselleni haaste, koska tuntuu, etten saa "taikinasta" koskaan tarpeeksi kiinteää tai siis sellaista, joka ei tarttuisi sormiin. Saati että saisin muotoiltua niistä kauniita ja kuperia ja että niissä näkyisivät kunnolla haarukan painaumat. Siitä huolimatta yritän aina uudelleen ja uudelleen. 

 Tällä kertaa perustana oli mascarpone-juusto perunan sijaan. Ja ihan samat haasteet, kuin aiemminkin: sormet olivat runsaasta jauhojen käytöstä huolimatta ihan "liisterissä". Sain kuitenkin jotenkin muotoiltua gnocchit ja keitettyä ne - ja sen jälkeen kaikki olikin historiaa! Keittämisen jälkeen gnoccheihin paistetaan pannulla rapea pinta ja kaadetaan päälle voisulaa jotenkin maustettuna ja pisteenä iin päälle raastetaan runsaasti parmesania. Siis ihan taivaallista!!!

 Alkuperäinen resepti oli jälleen Glorian ruoka&koti -lehdestä ja sitä muokkailin kaapin sisällön mukaan. Aah! Ihan superia!
SITRUUNAISET MASCARPONE - GNOCCHIT

1 basilika-ruukku
75 g parmesania
250 g (1/2 prk) mascarponea
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
n. 2 dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
1 sitruuna
4 rkl voita
parmesania
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

 Hienonna 1/3 basilikasta ja laita silppu sivuun odottamaan.
 Keitä reilusti vettä isossa kattilassa ja kiehauta pikaisesti (n. 30 sek) loppuja basilikanoksia vedessä. Ota basilikat reikäkauhalla siivilään valumaan ja säästä vesi kattilassa.
 Kun basilika on vähän jäähtynyt, puristele siitä kaikki vesi pois. Hienonna basilika ja laita kulhoon. Raasta parmesan ja lisää kulhoon raaste, mascarpone, munat, suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja, jos tarpeen.
 Muotoile taikinasta jauhojen avulla kaksi noin sormen paksuista pötköä. Leikkaa ne parin sentin paloiksi ja litistä palat haarukalla. Laita gnocchit jääkaappiin väh. 15 minuutiksi.
 Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi. Silata voi ja anna sen kiehua matalalla lämmöllä vähän aikaa. Lisää sekaan sitruunaraaste ja hienonnettu basilika, joka on ollut odottamassa.
 Ota gnocchit ja keitä niitä kiehuvassa basilika-vedessä, kunnes ne nousevat pintaan (n. pari minuuttia). Ota gnocchit reikäkauhalla leivinpaperin päälle.
 Ota paistinpannu ja laita siihen nokare voita. Paista gnoccheihin rapea, ruskea pinta. 
 Annostele gnocchit lautasille, kaada lämmintä voi-sitruuna-basilika-seosta päälle ja raasta vielä lopuksi runsaasti parmesania. Voit ripotella vielä päälle vähän sormisuolaa ja rouhia mustapippuria.
Voit käyttää mascarponen sijaan ricottaa halutessasi.
Pyöräytin ilmakuivatusta kinkusta, prociuttosta, pienet ruusukkeet gnocchien kaveriksi. Taivaallista!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti