sunnuntai 16. syyskuuta 2018

SAMETTINEN PALSTERNAKKAKEITTO 
 Syksyisiä makuja miettiessä, tulee yleensä aina ensin mieleen kaikki juurekset - ja tietysti omenat. Tekisi mieleni sanoa pari valittua sanaa tuosta runsaasta omenasadosta, mutta jätänpä sen lukijoiden arvailujen varaan. Joka paikkaan yritän joka tapauksessa ujuttaa omenoita ja taas löytyi yksi sellainen. 
 Palsternakkaa olen ylistänyt aiemminkin ja kun yhdistin siihen nyt omenan, sain aikaan ihanan pehmeän ja samettisen alkukeiton. Toki vähän isompi annos menisi lounaastakin loistavasti. Alkuperäinen resepti on Maku -lehdestä ja kuten yleensäkin, pienellä omalla tuunauksella tässä teille tarjolla.
PALSTERNAKKA-OMENAKEITTO

n. 500 g palsternakkaa
2 kotimaista talviomenaa (tai vihreitä tuontiomppuja)
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
200 g tuorejuustoa (joko maustamatonta tai oman maun mukaan, meillä oli tänäään ruohosipulituorejuustoa)
1/2-1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä

 Kuori ja lohko palsternakka ja omenat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää sinne liemikuutio. Lisää vähän ajan päästä palsternakka ja omenat. Anna kiehua n. 20 min tai kunnes ainekset ovat pehmeitä.
 Soseuta aineet sauvasekoittajalla.
 Laita kattila takaisin liedelle ja lisää tuorejuusto nokareina sekaan ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Maista ja mausta lisää tarvittaessa. Maku on vähän makeahko ja saakin olla niin. Lisää vettä, jos haluat keitosta ohuempaa.
 Tarjoile pienen oliiviöljyroiskeen kera.
Meillä keitosta tuli aika paksua, mutta se toimi silti oikein hyvin. Paahdoin uunissa vähän aikaa omenaviipaleita, jotka toimivat keiton päällä sekä koristeina, että makua tuomassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti