tiistai 2. toukokuuta 2017

KARAMELLIPOSSUA RIISIN KANSSA
 Vapun aikaan tuli syötyä ravintolassa ja kotona. Vapun päivä on meillä perinteisesti runsaan brunssin päivä ja siksi varsinaista ruokaa tuli tehtyä vasta illemmalla. Olin ostanut possun ulkofilettä, muttei mikään ihan perinteinen possuruoka houkutellut, joten vähän kiinalaisittain tuli saatua aikaan herkullinen ateria.
KARAMELLIPOSSU

n. 500 g porsaan ulkofilettä
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä 

1 rkl seesamiöljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 rkl ruokokidesokeria

1 rkl hunajaa
3 rkl soijaa
2 rkl makeaa soijakastiketta
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
1 rkl seesaminsiemeniä
vettä
Päälle:
muutama chilirengas
ruohosipulia

 Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja puolita palat. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit. 
 Paista kuumalla pannulla nopeasti pienissä erissä possun viipaleet molemmilta puolin. Laita paistetut viipaleet odottamaan sivuun.
 Pane kaikki ainekset lihoja ja vettä lukuun ottamatta wokkipannuun. Kuumenna ensin hyvällä lämmöllä sekoitellen, kunnes sipulit vähän pehmenevät. Lisää lihat, sekoittele vähän ja alenna lämpöä. Anna ruoan kiehua vähän aikaa, kunnes neste on haihtunut ja sokeri muuttuu karamellimaiseksi. Lisää vähän vettä, että saat ruokaan "kastiketta". Ripottele sekaan seesaminsiemenet.

Tarkista lihan kypsyys tässä vaiheessa. Jos se tarvitsee lisää kypsennystä, jatka vielä vähän aikaa. Maista myös suolaisuus/makeus eli lisää sitä, kumpaa enemmän kaipaat. Ripottele valmiin ruoan pinnalle ohuita chilisuikaleita ja ruohosipulisilppua. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti