sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

VAPPUNA LUNTA JA HERKKUJA
 Käsittämättömien sääilmiöiden vallitessa kevät on kääntynyt vappuun. Juuri kun sitä alkaa uskoa, että ilmat todella lämpenevät ja aurinko voittaa hämäryyden, alkaa taas sataa lunta. Ja tämähän ei ole ensimmäinen kerta tänä keväänä. Kyllä mahtaa luonto olla hämmennyksissään, kun ei tiedä puhkaistako silmut puihin ja antaa tilaa muuttolintujen palata, vai vetäytyäkö vielä uudelleen horrokseen.
Vappuaaton aattona satoi lunta siis koko illan ja yön. Aattoon herättiin lumivalkeassa maailmassa. Yök! Tule jo kevät!
Tytär päätti kuitenkin ilahduttaa meitä pirteällä vappudrinkillä ja kauniin värinsä lisäksi juoma maistui ihanan raikkaalta.

MANSIKKAINEN DRINKKI

pari tuoretta mansikkaa
jäitä
sitruunamehua
mintun lehtiä
Sommersbyn rosé omenasiideriä

Murskaa jäät ja mansikat tehosekoittimessa.
Kaada ne lasiin.
Murskaa vähän mintun lehtiä ja kaada lasiin.
Purista päälle vähän sitruunamehua ja 
kaada lopuksi lasiin siideriä.
Laita päälle vielä muutama mintun lehti.
Ateria aloiteltiin voi-timjami-kampasimpukoilla.
Pari palaa patonkia täydensi proseccon ohella makunautinnon.
Voitin jokin aika sitten Decanterin Instagram-arvonnassa kauniit, lasiset Nachtmannin Jazz-lautaset. Ne ovat 32 cm halkaisijaltaan ja sopivat loistavasti joko tarjoiluun tai katelautasiksi.
Alkuruoan jälkeen aloin valmistaa pääruokaa ja sen valmistuessa meillä käytiin perinteisesti Trivial-kisaa. Siinä kokkikin pääsee osallistumaan hauskan pitoon samalla kun ruoka valmistuu.
Pääruokana oli ihanaa vaniljavoipastaa ja tiikerirapuja. Tämä on yksi lempipastoistani, eikä maku nytkään pettänyt! Kannattaa kokeilla, jos et ole koskaan tehnyt.
Aterian lopuksi oli tytär valmistanut jo aiemmin päivällä jääkaappiin hyytymään pannacottaa, johon hän upotti muutaman mansikan lohkon kuhunkin annokseen. Ei tarvittu sitten enää päälle lisää marjoja, kun mansikat olivat valmiina pannacotassa.
Herkullista vappua kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti