torstai 4. toukokuuta 2017

FLANK STEAK SALAD
 Salaattien syöminen on terveellistä ja erilaisia variaatioita on varmaan lukemattomia. Peruspohja: erilaisia salaatteja, tomaattia, kurkkua ja niitten lisäksi sitten jotain proteiinipitoista. Tämän kertainen ajatus lähti taas kerran kaupan hyllyjen välistä, kun tartuin Poutun lankkupihviin. Pakkauksessa oli valmistusohje, joka helpottaa kenen tahansa kokkailijan toimintaa keittiössä.
 Ihmettelen joskus, että miksei useammassa pakkauksessa voisi olla jotain valmistusvinkkejä ettei niitä tarvitsisi aina alusta alkaen etsiä jostain. Kun olin nuori ja ensimmäisiä kertoja tein kokolihasta ruokaa, minua helpotti suunnattomasti, kun pakkauksessa luki mikä liha oli kyseessä (esim. naudan lehtipihvi) ja pari ohjetta valmistukseen. 
 Tämänkertaisen salaatin juju on tuon lihan lisäksi Pirkan salaatinkastike, joka on mielestäni ihan ylivoimainen lisä monissa eri salaateissa. Lihan ja mozzarellan kanssa tämä toimi loistavasti!

FLANK STEAK SALAD neljälle

1 lankkupihvi (Poutun yksittäispakattu, n. 350 g painava pihvi maksoi noin kympin)
suolaa
mustapippuria
timjamia
eri salaatteja
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
1 pallo mozzarellaa
Pirkan tummaa balsamietikkakastiketta

 Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
 Paista lihan pinnat kiinni öljyssä/voissa pannulla pikaisesti.
 Nosta liha uunivuokaan ja mausta molemmilta puolin suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja muutamalla timjamin oksalla. Paista 10-15 min 200 C uunissa. Ota liha uunista ja kääri folioon ja anna lihan "levätä" noin 5-10 min.
 Revi tai levitä salaatit laakean astian pohjalle. Ripottele päälle tomaatit ja viinirypäleet. Revi mozzarella paloiksi ja levitä salaatin päälle.
 Ota liha ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja laita salaatin päälle.
Ripottele balsamiastiketta salaatin päälle.Aina välillä tulee eteen tilanne, että lautasliinat ovat lähes lopussa. Tällä kertaa hyödynnettiin eri pakkausten "jämiä", kun yhdistävänä tekijänä oli vihreä väri. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti