maanantai 29. toukokuuta 2017

TERASSI "SYÖTÄVÄÄN" KUNTOON
Viileän hyytävä kevät ei ole juuri houkutellut puutarhaan tai varsinkaan terassille. Ei istuskelemaan eikä istuttelemaan. Mutta vihdoin tuntuu siltä, että lämpö alkaa hiipiä meidänkin nurkkiimme.
Juuri ennen helatorstaita ehdin puutarhamyymälään ja tällä kertaa päätin, että pääasiassa ovat yrtit ja kukkia laitetaan vähemmän. Kaivoimme tyttären kanssa varastosta ruukkuja ja peltisen ankka-kastelukannun, joka kylläkin toimii vain koristeena. Kun ostin sen aikanaan ja laitoin siihen innoissani vettä, sain aikaan kauniin ruosteenruskean kasteluveden. Se siitä käytännöllisyydestä.
Isoon laakeaan ruukkuun istutettiin chili ja sen juurelle salviaa, rakuunaa ja oreganoa. Tyttären vanhat koristekivet päätettiin laittaa kasvien juurille auttamaan kosteuden säilymisessä ja siinä, etteivät yrtit makaa mullassa. Ja toki myös esteettisistä syistä.
Korkeaan ruukkuun laitettiin punainen paprika ja sen juurelle sitruunamelissa. Viereen, omaan ruukkuunsa pääsi timjami.
Muutama "pakollinen" yrtti jäi vielä odottelemaan eli basilika on ihan pakko hankkia ja rosmariinipuskakin mahtuu hyvin joukkoon.
Vanha ristikko on viritetty jo muutama vuosi sitten terassin sivustaan vähän suojaamaan kasveja tuulelta.
Valkoinen hortensia pääsi valkoiseen suojaruukkuun ja nyt vain odottelen kukkien avautumista. Se on yksi suosikkikukistani!
Syötävää linjaa jatkoi myös punakukkainen mansikka. Tänä vuonna pyrin siihen, että kaikki kukkani ovat valkoisia tai vaaleanpunaisia.
Terassin aurinkoiseen päätyyn laitoin altakasteluruukkuihin pari Ahkeraliisaa ja Japaninkelloa.
Japaninkellot ovat pieniä, tiiviisti melkein pallon mallisiksi kasvavia kukkia ja sopivatkin hyvin kukkalaatikoiden päätyihin. 
Nyt vain odotellaan, että aurinkoiset päivät jatkuvat ja kasvu pyrähtää kunnolla käyntiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti