keskiviikko 21. syyskuuta 2016

LÄMMIN PUNAJUURISALAATTI
 Nyt valmistui sellainen salaatti, joka menisi sellaisenaan kevyestä lounassalaatista tai niinkuin meillä, liharuoan lisukkeena. Syksy on juuresten aikaa ja siksipä tähänkin salaattiin innoitus tuli punajuurista. Olen valmistanut punajuuria aiemminkin, mutta en näin ja olen käyttänyt punajuurten kanssa juustoa aiemminkin, mutta vuohenjuustoa ja aurajuustoa. Nyt oli kokonaisuus toimiva ja maku... aaah!
LÄMMIN PUNAJUURISALAATTI

2 reilun kokoista punajuurta
2-3 rkl öljyä
pari hyppysellistä sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
1-2 rkl juoksevaa hunajaa

jääsalaattia
halloumia
pinjan siemeniä
1-2 kevätsipulia
balsamicosiirappia

 Kuori ja viipaloi punajuuret. Levitä ne uuninkestävään vuokaan vierekkäin. Ripottele ensin öljyä punajuurten päälle ja kääntele niitä siten, että punajuurikiekot ovat öljyssä joka puolelta.
 Ripottele päälle "vapaalla kädellä" sormisuolaa, mustapippuria, balsamicoa ja hunajaa.
 Laita punajuuret 175 C uuniin noin puoleksi tunniksi.
 Leikkaa halloumi pieniksi kuutioiksi (itse käytin tähän noin puolet Pirkan halloumi-juustosta). Paahda joko kuivalla paistinpannulla tai sellaisella, johon olet laittanut vähän öljyä, juustokuutioihin ruskea pinta. Eli kääntele juustoja paistaessasi. Vedä paistinlastalla juustokuutiot pannun reunaan ja lisää kourallinen pinjansiemeniä pannulle. Paahda niihin pikaisesti vähän väriä.
 Ota laakea tarjoiluastia ja revi sinne reilusti jääsalaattia pohjalle. Nostele punajuuriviipaleet salaatin päälle. Kaada pannulta juustokuutiot ja pinjansiemenet punajuurien päälle.
 Viipaloi kevätsipuli ohuelti ja ripottele kaiken päälle.
 Lopuksi valuta päälle balsamicosiirappi-kastiketta ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti