perjantai 22. heinäkuuta 2016

ILTAPALAKSI KASVISWRAPPEJA
 Nuorison ennakkoluulottomuus ja kokeilunhalu ja -kyky on mielestäni aina yhtä hämmästyttävää. Ja osoittaa myös sen, kuinka maailma on jatkuvassa liikkeessä. Aina keksitään jotain uutta, aina ollaan valmiita kokeilemaan erilaisia makuyhdistelmiä ja usein ne tuottavat iloisia yllätyksiä.
 Tyttäreni on jo pienestä pitäen saanut touhuta keittiössä ja nuorena hänellä oli tapana mennä naapuriin ystävänsä luo pitämään leivontasessioita. Naapurista löytyi myös ymmärtäväinen äiti, joka päästi tytöt valloilleen keittiön valtiaiksi ja sieltä on varmaan lähtöisin tuo uskallus kokeilemiseen ja varsinkin onnistuneet makuyhdistelmät. Silloin nuorena,ne yhdistelmät eivät aina välttämättä olleet niin onnistuneita. Mutta nyt reilu parikymppinen nuori tietää aika hyvin, mikä saa makunystyrät hereille.  
 Tämän alustuksen jälkeen päästään itse asiaan eli iltapalaan. Anni oli viettämässä muutamaa kesäpäivää kotonamme ja sinä aikana tuli taas meillekin muutama uusi maistelu eteemme ja idea esim. iltapaloihin. Tämä kasviswrappi oli todella hyvää ja sitä taidan tehdä itsekin jonakin iltana.
KASVISWRAPPI eli RIESKARULLA yhdelle

1 neliskanttinen rieska
hummusta (esim. Ilo-hummus)
1 avokado
muutama tippa sitruunamehua
1 iso tomaatti tai muutama kirsikkatomaatti
1/2 pakettia halloumia
jääsalaatinlehtiä
pari tippaa balsomicosiirappia (balsamicokastiketta)

 Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota avokadon liha kuorestaan ja soseuta se haarukalla. Purista päälle muutama sitruunatippa.
 Siivuta tai pilko tomaatti pieneksi. 
 Viipaloi halloumi ja paista pikaisesti viipaleet molemmin puolin ruskeiksi joko kuivalla pannulla tai käytä apuna tilkka öljyä.
 Levitä rieska leikkuulaudalle. Voitele se ensin kevyesti hummuksella ja levitä sen jälkeen päälle avokadomurska. Ripottele päälle tomaatit ja asettele niitten päälle halloumiviipaleet. Pirskota päälle pari tippaa balsamicokastiketta ja levitä viimeiseksi päälle salaatinlehtiä.
 Rullaa rieska ja leikkaa vinottain puoliksi. Nauti!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti