keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

HALOILMIÖ
  Rentoutumista, keskittymistä, energisoitumista, keskusteluja, kokemuksia... Olen ollut jo useampana vuonna viikonlopun kestävällä kesäkurssilla Kisakeskuksessa Pohjan kunnassa. Olen kirjoittanut kurssista aiemminkin tässä *klik, mutta joka kerran sisältö muuttuu, kehittyy, paranee. Tällä kerralla Riitta Kokon parina oli Mirva Drake, joka kertoi kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvista hoitomuodoista ja esitteli eloNaturan maahantuomaa Gamarde -luonnonkosmetiikkaa, jota pääsimme myös testaamaan. Upeita tuotteita ja varsinkin Gua Sha -kasvohoito jadekiven avulla oli varmaan kaikkien ehdoton suosikki. Kannattaa hankkia!

 Kelit vaihtelivat ukkosesta ja sateesta auringonpaisteeseen ja sen mukaisesti teimme myös harjoituksia sisällä ja ulkona.
Upean auringon myötä pääsimme ylös kalliolle, josta näkymä oli järvelle ja samoin rantaa reunustaville puille. Jos sielu ei lepää ja lataudu tällaisessa ympäristössä, niin missä sitten!
Välillä olimme alhaalla savusaunan rannassa, osa ihmisistä laiturilla, osa saunan kuistilla, osa rannalla puun juurien lomassa. Teimme chi kung -harjoituksia ja välillä rentouduimme. Kuuntelimme hengitystämme, Riitan ääntä, ympäröivän luonnon huminaa ja siinä ollessamme taivaalle ilmestyi haloilmiö.
"Haloilmiö (tai lyhyesti halo) on ilmakehän optinen ilmiö, joka ilmenee taivaalla näkyvinä erilaisina renkaina, kaarina ja kirkastumina. Halot syntyvät, kun Auringon tai Kuun valo taittuu tai heijastuu ilmassa leijuvista jääkiteistä. Tavallisesti halot esiintyvät Auringon, Kuun tai keinovalojen lähettyvillä, mutta suotuisissa olosuhteissa erilaisia halomuotoja voi näkyä koko taivaan alueella.
Toisinaan halot ovat väriltään lähinnä valkoisia, kun taas joissakin on selvästi havaittavissa kaikkia spektrin värejä, minkä takia värikkään halon voi sekoittaa sateenkaareen. Kiteiden rakenne, niiden asento leijaillessa kohti maata sekä Auringon tai vastaavan valonlähteen korkeus vaikuttavat siihen, millaisia haloja taivaalle muodostuu."
Nappasin muutaman kuvan laiturilla maatessani ja jälkeenpäin kuvia katsoessamme, huomasimme niissä kirkkaan valopisteen, joka siirtyy paikasta toiseen, saaden välillä ympärilleen lilan ympyrän tai ellipsin. Jotkut sanovat niitä orbiteiksi, enkelipalloiksi, mutta kukin saa tulkita niitä tavallaan. Erikoinen valoilmiö loi aika hartaan tunnelman siinä rentoutuessamme  veden äärellä. Kaunista!
Kuvat ovat siinä järjestyksessä, kun ne olen ottanut kännykälläni.
Laiturilla, veden liplatus alla, auringon kimallus ympärillä ja halon rengas taivaalla yläpuolella - lähes epätodellinen olo!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti