keskiviikko 17. helmikuuta 2016

SYDÄMELLISYYKSIÄ YSTÄVÄNPÄIVÄNÄ
14.2. Ystävänpäivä.
Miten sitä vietettiin teillä?
 Meillä kaikkia juhlapäiviä vietetään pöydän äärellä syöden herkkuja. Ja Ystävänpäivänä kaiken pitää olla "sydämellistä" - eikö?
Päivällä tein donitseja, joita olen tehnyt aiemminkin ehkä vähän perinteisempänä, rinkula-versioina. Nyt painelin taikinasta piparimuotilla sydämiä, joita Anni paistoi sitä mukaa, kun sain niitä aikaiseksi. Haasteena oli saada taikina tarpeaksi ohueksi, ettei se pullistu liikaa paistettaessa.
 Kuohukermaa ei ollut eli kinuskipäällinen jäi haaveeksi, mutta tomusokerilla sai hyvin aikaan kauniin, päivään sopivan päällisen.

KUORRUTUS DONITSEILLE

4 rkl vettä
20 g voita
n. 3 1/2 dl tomusokeria
elintarvikeväriä
strösseleitä / nonparelleja

Kuumenna vesi ja voi kattilassa, kunnes voi sulaa. Ota pois levyltä.  Laita pari tippaa elintarvikeväriä sekaan. Lisää tomusokeria ja sekoita hyvin. Kuorrutuksen tulee olla levittyvää, mutta ei liian valuvaa. Meillä siitä tuli vähän liian nopeasti jähmettyvää eli donitseista ei tullut kovin kauniita. No, maku ratkaisee :) Lisäksi vielä muutama sydänströsseli päälle!
 Iltapalaksi tein vielä sydämelliset leivät. Paistoin uunissa jauhelihapullia pellillisen ja muutama tein sydämiksi. Painelin lihamassaa piparimuotin sisään ja painoin massan leivinpaperin päälle. Eli paistoin sydämet ilman muottia.
 Paahtoleivistä painelin vähän isommalla sydänmuotilla leipäpohjat, juustosta pienemmällä muotilla 1-2 sydänviipaletta leivän päälle ja lopuksi sydänpihvit. Mikroon puoleksi minuutiksi ja lämpimien leipien päälle ketsuppia.

Mitäköhän keksisi ensi vuonna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti