lauantai 6. helmikuuta 2016

LEHTIKAALI-SMOOTHIET,
VIHERSMOOTHIET
 - terveyskokeiluja 
 Tyttäreni tuli jokin aika sitten viikonlopuksi kotiin ja yllättäen meillä alkoi smoothie-tehdas pyörimään. Olin ostanut ison pussillisen lehtikaalia ja siitä se sitten lähti. Annin kokeiluja maisteltiin sitten - enemmän ja vähemmän innostuneena. Itseäni eivät ole koskaan houkuttaneet epämääräisen näköiset terveyspirtelöt, mutta yritin suhtautua näihin ennakkoluulottomasti. 
 Ensimmäinen viritelmä syntyi avokado-pohjalle ja se oli koostumukseltaan sileämpi, mutta maku ei itseäni juurikaan sytyttänyt. Anni taas on avokadon vannoutunut ystävä, joten hänestä tämä maistui hyvältä.
 Toinen oli simppelimpi aineksiltaan, rakeisempi koostumukseltaan, mutta maultaan ihanan raikas. Tätä voisi juoda enemmänkin.
 Kurkkua käytetään usein myös näissä juomissa yhtenä aineksena. Mielestäni se ei juurikaan tuo makua, mutta lisää ehkä juoman "juoksevuutta". Joka tapauksessa uskallus kokeilemiseen voi viedä makumaailman huipulle ja ehkä myös terveellisiin tottumuksiin :)
LEHTIKAALI-AVOKADO-SMOOTHIE

1 avokado
n. 1 lehtikaalin lehti (ei kovin iso)
1 dl maustamatonta jugurttia tai
mantelimaitoa
n. parin sentin pala inkivääriä
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria

Halkaise avokado ja poista kivi.  Purista tai lusikoi sisus tehosekoittimeen. Ota lehtikaalin lehdestä keskiruoti pois vetämällä. Revi se muutamaan palaan ja laita sekoittimeen. Kuori inkivääri ja laita sekaan. Lopuksi kaada päälle jugurtti, sitruunamehu ja vanilja. Sekoita kuohkeaksi.
LEHTIKAALI-OMENA-SMOOTHIE

1 omena
n. 1 lehtikaalin lehti (ei kovin iso)
1-2 dl omena-granaattiomenamehua tai
omenamehua
1-2 rkl sitruunamehua

Kuori ja pilko omenaa vähän. Laita tehosekoittimeen. Ota lehtikaalin lehdestä keskiruoti pois vetämällä. Revi se muutamaan palaan ja laita sekaan. Kaada päälle mehu ja mausta vielä sitruunamehulla. Surauta sekaisin kuohkeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti