maanantai 15. helmikuuta 2016

LEMON CURD-SALMIAKKIMOUSSE
 Meillä on ollut jo jonkin aikaa pullo Haganolin Apteekin Salmiakkimixeriä. On sitä jo käytettykin, mutta sitä ei paljon kulu kerralaa, joten nyt taas laitettiin netti laulamaan. Haganolin omilla sivuilla oli tämä ihana jälkiruoka, jota varmasti tulee tehtyä uudelleenkin. 
 Ensinnäkin: en ollut koskaan aiemmin tehnyt Lemon curdia. Helppoa ja upeaa! Mieletön maku, joten ihmettelen, etten ole sitä vielä käyttänyt mihinkään.
 Toiseksi: sitruunan ja salmiakin liitto! Ihan ykkösmakusuosikkejani eli siinäkin mielessä täydellistä.
 Kolmanneksi: älä tee niinkuin minä tein vaan tee niinkuin sanon :) Menin nimittäin sekoittamaan salmiakkimixeriä moussen sekaan ennen jähmettymistä, joten valmis mousse oli ikävän harmaata. Siksipä laitoin pienet raidat lemon curdia vielä annosten päälle "hämäämään". Toisaalta tämä vahinko myös lisäsi herkullista makua entisestäänkin.
LEMON CURD-SALMIAKKIMOUSSE

Valmista ensin Lemon Curd:

4 dl tomusokeria
1 sitruuna (mehu + kuoret)
1 lime (mehu + kuoret)
2 munaa
75 gr voita

 Raasta limesta ja sitruunasta kuoret hienolla terällä ja puserra limesta ja sitruunasta mehut. Sekoita tomusokeri ja munat sekä mehut kattilassa ja keitä keskilämmöllä rauhallisesti vatkaten niin että munat kypsyvät. Lisää voi joukkoon, sekoita ja anna jäähtyä.

MOUSSE

1- 1 1/2 dl Lemon curdia
2 dl kuohukermaa
1 dl tuorejuustoa
3 rkl Apteekin Salmiakki mixeriä

 Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita lemon curd tuorejuuston kanssa yhteen. Yhdistä massat keskenään ja anna hyytyä jääkaapissa. L
isää ennen tarjoilua joukkoon Salmiakkia raidoiksi.
 Itse lisäsin mixeriä vielä annoksen päälle Lemon Curdin kanssa.
 Loppu Lemon Curd kannattaa purkittaa ja käyttää vaikka leivontaa tai niinkuin meillä: tyttäreni söi sitä vaniljajäätelön kanssa. 

Kevyenä ruokana ennen jälkkäriä meillä oli pitkästä aikaa limemarinoitua lohta. Salaattia, paahtoleipää ja kala valkoviinin kanssa - täydellistä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti