keskiviikko 1. toukokuuta 2013

VAPPUBRUNSSI
 Aurinkoinen vappuaamu houkuttelee väkisinkin ihmiset ulos, toiset Ullanlinnanmäelle ja toiset kotipihoille. Tänään oli tosin sen verran tuulista, että  ajattelemani brunssi kotiterassilla vaihtui brunssiin keittiön pöydän ääressä. Tätä kirjoittelen nyt silkassa auringonpaisteessa, suojassa kaikilta tuulilta, terassin portailla pelkässä t-paidassa. Aurinko lämmittää ihanasti kasvoja ja fasaanit kirkuvat takapihalla. Pienten lintujen laulu kuuluu aina välillä pensaista ja jostain kaukaa autojen kohina.
Tein niin innoissani brunssia, että osa jäi tekemättäkin... nimittäin pekonit jääkaappiin ja kananmunat keittämättä. Hyvin selvittiin ilman niitäkin!
 
VAPPUBRUNSSI
perunatortilla
Toast Skagen
croissantit
muikkuja
silliä
kinkkua
juustoa
maustekurkkuja
 
Juomana
sima
Matteus rosé brut -kuohuviini
 
PERUNATORTILLA
 
2 keitettyä perunaa
1 salottisipuli
4 munaa
1 tl suolaa
mustapippuria
 
Silppua sipuli ja viipaloi keitetyt perunat. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Kuullota sipuleita ja perunoita pannulla vähän aikaa, että sipulit pehmenevät ja perunat lämpenenevät. Kaada suolalla ja pippurilla maustettu munaseos perunoitten päälle ja sekoittele paistinlastalla siten, että munakasseos hyytyy pikkuhiljaa tasaisesti. Valuta munakas pannulta, kun pinta on melkein hyytynyt isolle lautaselle tai paistinpannun kannelle. Käännä pannu munakkaan päälle ja käännä oikeinpäin niin, että munakkaan kypsä puoli on nyt  ylöspäin. Laita kansi päälle ja anna hyytyä pohjasta pienellä lämmöllä vielä hetken.
 
TOAST SKAGEN
 
4 viipaletta paahtoleipää (vaaleaa tai ruis)
100 g katkarapuja
½ dl Creme fraichea
½ dl majoneesia
1 tl Dijon-sinappia
ripaus suolaa
mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
silputtua tilliä ja ruohosipulia
 
Paahda leivät paahtimessa. Silppua sulaneet katkaravut. Sekoita kastikkeen ainekset ja sekoita lopuksi katkaravut sekaan. Laita seosta leipien äälle ja koristele tillillä ja katkaravuilla tai mädillä.
 

 Toast Skagen
Broileri-pastasalaatti


2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä. Ensi vappuna voisi kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyy sanoa, että aina tulee tehtyä enenmmän kuin vatsat vetää. Mutta ihana on istua pöydässä ja napostella vähän sitä ja tuota... :)

      Poista