lauantai 4. toukokuuta 2013

MUSTIKKAINEN JUUSTOKAKKU
 JA PERUNASALAATTIA GRILLIRUOAN
 LISÄKSI
 Viikonloppuna on aikaa leipoa, vaikka aurinko huuteleekin pihalle hommiin. Ehdin toki istuskella vähän aikaa pihallakin ja seurailla talviuniltaan heräilleen siilin auringonottopuuhia. Siiliä ei häirinnyt yhtään se, että istuin ihan vieressä kameran kanssa. Minua tosin häiritsi se, että siili makaili kaikessa rauhassa kyljellään pää työnnettynä kuivaan lehtikasaan eikä suostunut kurkkaamaan kertaakaan, että olisin saanut vähän paremman kuvan!
No, aikani odottelin ja sitten päätin lähteä sisälle tekemään juustokakkua. Illalla grillasimme hervottoman isot entrecote-pihvit ja söimme ne itse tehdyn perunasalaatin kanssa. Jälkiruoan tuli siis olla jotain pientä ja kevyttä... Ehkä nämä leivokset eivät ihan määritelmää täytä, mutta jotain makeaa pitää ruoan jälkeen saada!
 

MUSTIKKA-JUUSTOKAKKU

Pohja

200 g Digestive-keksejä
½ rkl kokonaisia kardemummansiemeniä
100 g margariinia

Täyte

3 dl mustikoita
2 liivatelehteä
2 dl maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1 dl sokeria
14 tl suolaa

Koristeluun

tuoreita mustikoita
 
Murenna keksit pieniksi murusiksi ja sekoita kardemummansiemenet sekaan. Sulata voi ja sekoita murusten kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa yhteen tuorejuusto, rahka, sokeri ja suola kulhossa. Kuumenna marjat kattilassa, sekoita sauvasekottimella tasaiseksi soseeksi. Anna kiehahtaa. Poista kattila liedeltä ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Sekoita mustikkasose rahkaseokseen. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaisesti joka puolelle. Laita kylmään jähmettymään vähintään 4 tunniksi. Leikkaa mustikkajuustokakku neliöiksi ja koristele tuoreilla mustikoilla.



PERUNASALAATTI
 
4-5 keitettyä perunaa
1 omena
1 maustekurkku
 
Kastike
1 prk kermaviiliä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl silputtua ruohosipulia
 
Kuutioi perunat, omena ja maustekurkku. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa hetken.


Ruoan kanssa tarjoilin myös tomaatteja, jotka olin viipaloinut, ripotellut päälle silputtua basilikaa ja muutaman pisaran oliiviöljyä.



2 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa. Täytyy tehdä ensi viikonloppuna grillailun lomassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli helppoa ja hyvää. Vein naapuriin maistiaisia ja tuntuivat tykkäävän sielläkin.

      Poista