maanantai 25. maaliskuuta 2013

KANA-VUOHENJUUSTO-PASTA
 Tuli ostettua vuohenjuustoa viikonloppuna kaupasta vaikka kukaan meidän perheessä ei erityisesti ole vuohenjuuston ystävä. Poikani kertoi ystävänsä tehneen heille joku aika sitten vuohenjuustosta pastaa kanan ja pekonin kera, joten ilman sen kummempia odotuksia tai ohjeita, päätin tarttua toimeen. Tyttäreni kanssa vähän pohdimme, että mitä ja missä vaiheessa ja vieläkö lisättäisiin kuivattuja tomaattejakin, joita sain ystävältäni Pirjolta eilen. Hän oli niitä kasvattanut ja kuivattanut itse viime kesänä ja olivatpa ihanan makeita kastikkeen joukossa, kiitos niistä.
Tämän pastakokeilun jälkeen tartun kyllä toistekin vuohenjuustoon, sillä tässä kombinaatiossa oli paljon yllättäviä makuja, joista pidin kovasti.
 
KANA-VUOHENJUUSTO-PASTA (3-4 annanosta)
 
300 g broilerin suikaleita
vähän suolaa
mustapippuria
5 pekonin siivua
2 dl ruokakermaa
100 g vuohenjuustoa
muutama kuivattu tai tuore tomaatin viipale
muutama ruohosipulin varsi
 
Paista broilerin suikaleet kypsiksi ja mausta ne varovasti suolalla ja pippurilla. Ota pois pannulta. Pilko pekonit saksilla pieniksi ja anna ruskistua rapeiksi. Ota pekonit lautaselle, jossa on talouspaperia ja kaada rasva pois pannulta ja pese se.
Laita ylimääräisestä rasvasta valutetut pekonit takaisin pannuun ja lisää sinne myös kanat. Kaada päälle ruokakerma. Pilko vuohenjuusto viipaleiksi ja lisää se kastikkeen joukkoon ja sekoittele, että juusto vähän sulaa. Revi tai pilko kuivatut tomaatin viipaleet pienemmiksi (tai viipaloi pari kirsikkatomaattia) ja sekoita kastikkeeseen. Maista, onko mausteita tarpeeksi.
Silppua lopuksi sekaan muutama ruohosipuli varsi.
Sekoita kastike keitetyn ja valutetun tuorepastan (tai jonkun muun pastan) joukkoon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti