keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

TÄYTETYT NYHTÖKAURA-PAPRIKAT
 Tex-mex-maut ovat aina varmoja ruokahalun herättäjiä ja niin oli tälläkin kertaa. Olin hankkinut kaupasta maustamatonta eli nude nyhtökauraa ja päätin tehdä siitä täytettyjä paprikoita. Valmiilla taco-mausteseoksilla ruoasta tulee omasta mielestäni hyvää ja maut saa helposti kohdalleen. 

 Käytin ruoassa vähän makeita suippopaprikoita ja niiden rakenne on niin pehmeä, ettei etukäteistä uunipaistoa olisi tarvittu. Mutta jos käytät normipaprikoita, kannattaa ne vähän esikypsentää uunissa sillä aikaa, kun valmistat täytteet (ohjeessa tämä vaihtoehto).

 Ideana oli myös se, etten kertonut kotona, mitä ruoka sisältää. Kun olimme jo syöneet, tokaisin, että "Kyllä vaan saa kasvisruoastakin hyvää, vai mitä?". Johon mies, että "Mitä? Eikö tässä ollutkaan lihaa?". Nyhtokauralle siis iso plussa myös suutuntumasta!
TEX-MEX-NYHTÖKAURA-PAPRIKAT

2 suippopaprikaa tai tavallista
öljyä
1 pkt nude nyhtökauraa
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 iso porkkana
pari kevätsipulivartta
1 pss taco-maustetta
n. 1 dl vettä
juustoraastetta

 Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenet. Jos käytät tavallisia paprikoita, laita puolikkaat uunivuokaan, ripottele päälle vähän öljyä ja paista 200 C uunissa noin 10 minuuttia eli sen aikaa, kun valmistat täytteen.
 Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja pilko kevätsipulit pieneksi. Laita paistinpannuun pari ruokalusikallista öljyä ja kuullottele vähän aikaa porkkanoita ja sipulia, kunnes ne pehmenevät. 
 Lisää pannulle nyhtökaura ja anna sen lämmetä sekoitellen. Ripottele päälle taco-mauste ja sekoita. Kaada päälle pavut kastikkeineen ja lisää vähän vettä tarpeen mukaan. Anna hautua pari minuuttia ja lusikoi täyte paprikoihin.
 Nostele päälle reilusti juustoraastetta ja laita 200 C uuniin noin vartiksi, kunnes juusto sulaa ja paprikat vähän pehmenevät.
 Tarjoile nachojen ja creme fraichen kanssa.

 Jos täytettä jää yli, kannattaa seuraavana päivänä nostella nachoja lautaselle, lusikoida suoraan niitten päälle täytettä ja ripotella päälle juustoraastetta. Laita lautanen mikroon puoleksi minuutiksi tai korkeintaan minuutiksi ja herkuttele!
Suippopaprikoita ei tarvitse esipaistaa, koska ne pehmenevät niin nopeasti.
Lusikoi reilusti täytettä paprikoihin.
Itse rakastan juustoa ja siksi käytänkin sitä paaaaaaljon!
Ihana tuoksu ja hyvä maku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti