sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

PERUNA-PORKKANA-RÖSTIT
  Röstiperunoitten tai juuresröstien tekeminen on aina välillä vähän arpapeliä. Sitä arvuuttelee, että onkohan jo kypsää ja hups, paloiko pinta, mutta jäikö sisältä raa'aksi. No kokeilemalla oppii ja nyt löysin yhden keinon, joka vähän helpottaa tekemistä.
 Tällä kertaa kypsensin juureksia ensin keittämällä vähän aikaa, jäähdytin ja vasta sen jälkeen raastoin. Lisäksi toinen "keksintö" liittyi kypsennysvaiheeseen. Kurkkaa lopusta kuva, mikä tämä keksintö oli 😀.

PERUNA-PORKKANA-RÖSTIT (n. 7 kpl)

2 jauhoista perunaa
1 porkkana
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
n. 1 dl juustoraastetta (minulla Cheddar)
öljyä/voita paistamiseen

 Kuori perunat ja porkkana, puolita ne ja laita kiehumaan samaan kattilaan n. 10 minuutiksi. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä.
 Raasta juurekset karkealla terällä. Laita raaste kulhoon, riko sekaan kananmuna ja lisää suola ja juustoraaste. Sekoita.
 Kuumenna lettupannu (tai tavallinen) ja laita öljyä. Nostele raasteseoksesta kasoja pannulle ja tasoita ne. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia molemmilta puolin.
 Kun paistat röstejä, voit laittaa päälle esim. wokkipannun nurinperin, niin se nopeuttaa kypsymistä, kun lämpö pysyy "kannen" alla. Toki jos sinulla on tarpeeksi iso kansi, niin se ajaa tietysti saman asian.

Käännä röstit noin viiden minuutin kuluttua, kun ne ovat paistuneet kullankeltaisiksi ja vähän ruskettuneet.
Kypsennyksen varmistamiseksi; Käytin wokkipannua kantena ja se toimi loistavasti!
Tällä kertaa tarjoilin röstit paistetun kuhan ja pinaattikastikkeen kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti