keskiviikko 1. elokuuta 2018

KESÄKURPITSA-GRILLIJUUSTOPIHVIT
 Ystävältäni saadusta isosta kesäkurpitsasta on riittänyt ruokaan jos toiseenkin. Eilen tein siitä jo hyväksi koetulla reseptillä Kesäkurpitsa-lasagnea, jonka helpon reseptin sain työkaveriltani kerran. Valtavasta kesäkurpitsasta jäi melkein puolen kilon palan vielä täksikin päiväksi ja nyt tein siitä pihvejä.

 Olen tehnyt ennenkin Kesäkurpitsapihvejä ja silloin niihin tuli aika monta ainesosaa. No nyt mentiin sinne toiseen laitaan eli kolmella osasella sain aikaan ihan hyvät pihvit tällä kertaa. Alkuperäisessä Yhteishyvän reseptissä oli käytetty Halloumi-juustoa, mutta meillä sattui olemaan jääkaapissa grillijuustoa, joten päädyin kokeilemaan sitä. Ja taas kerran huomasin, että tuunatessa tulee hyvää. Siis rohkeasti vaan vaihtamaan aineksia, jos ei kaikkea tarvittavaa aina kaapista löydy.

KESÄKURPITSA-GRILLIJUUSTOPIHVIT (n. 21 kpl pientä)

200 g grillijuustoa (meillä oli Valion Eila -grillijuustoa)
400 g kesäkurpitsaa
1 kananmuna
ripaus suolaa
paistamiseen öljyä tai voi-öljyseosta

 Raasta grillijuusto ja kesäkurpitsa karkealla terällä. Sekoita raasteitten sekaan kananmuna ja ripaus suolaa ja sekoita. Älä laita paljoa suolaa, sillä se irroittaa kesäkurpitsasta nestettä.
 Paista lettupannussa (tai missä tahansa pannussa) öljyssä pihvit n. 3-4 min/puoli. Itse laitoin pari ruokalusikallista massaa lettupannun "koloihin" ja annoin paistua melkein 5 min puolellaan. Ja voit myös varovasti käännellä pihvejä vaikka pariinkin kertaan. Pihvit ovat kuitenkin aika hajoavaista sorttia, joten pientä varovaisuutta peliin.

 Tarjoile kermaviilillä / turkkilaisella jugurtilla tms., joka on maustettu sitruunalla tai limellä. Lisäksi vähän suolaa, sokeria ja rouhittua mustapippuria.
Raastetta tulee aika reilusti, mutta ihmeellisesti se vaan hupenee paistettaessa.
Ensin tuntui, etteivät nuo voi millään pysyä koossa, kun seoksessa on vain yksi kananmuna. Mutta kun massaa on tarpeeksi ja malttaa paistaa miedolla lämmöllä, niin kyllä ne pihveiksi muotoutuvat.
Tällainen isohko lettupannu paistaa aina keskeltä paremmin, joten noita reunapihvejä kääntelin pariinkin kertaan.
Tällä kertaa tein lisäksi Peggyn reseptillä Rapeita kananugetteja. Sillä aikaa, kun kanat olivat uunissa, ehdin paistaa kesäkurpitsapihvit. Aika herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti