lauantai 9. kesäkuuta 2018

KESÄN ALKUUN APEROL SPRITZ
  Pari vuotta sitten tutustuin ensimmäistä kertaa tähän kesäiseen juomaan. Olimme silloin työkavereitteni kanssa Tallinnan reissulla ja moni tilasi siellä Aperolin. Itse ajattelin, että ihan ookoo, vähän hapan drinkki. Omaan makuuni on ehkä enemmän raikas Mojito, vähän sitruksinen ja minttuinen maku.
 No, aika kuluu ja olen törmäillyt tähän oranssiin juomaan siellä sun täällä ja ohoh! - tykästynyt siihen kovinkin.
Muutama viikko sitten Lontoossa Portobello Roadin markkinahumun keskellä istahdimme erään baarin katuterassille ja siellä tuli nautittua tämän kesän ensimmäinen Aperol. Maistui aika freshiltä hikisen päivän jälkeen!
Viime viikonloppuna olimme Porvoossa viettämässä ylioppilasjuhlia (niistä myöhemmin) ja siellä tuli tilattua ystäväni kanssa seuraavat. Edelleen maistui!
Ja yllätykseksi sain mieheltäni tuliaisiksi tällä viikolla pullon Aperolia, joten nyt oli vihdoin aika kokeilla kotonakin tätä suosikkijuomaa.
Resepti löytyy pullon takaa etiketistä, joten valmistus on helppoa. Tosin tuunailin drinkkiä lontoolaiseen tapaan appelsiinilla. Tai ehkä se on tapa joka puolella. Tekee joka tapauksessa kivan säväyksen.

APEROL SPRITZ

3 osaa kuohuviiniä
2 osaa Aperolia
1 osa kivennäisvettä/soodaa
1 viipale appelsiinia
jäitä

 Laita kaikki aineet lasiin ja nauti!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti