sunnuntai 24. joulukuuta 2017

RAUHALLISTA JOULUA!
 Joulu on tullut taas kuin yllättäen. 
Joulukuun säät eivät ole juuri kummoisia lupailleet, mutta nyt aattoaamuna maassa on kuin onkin lunta. Ei paljon, mutta sen verran, että se vähän valaisee ja saa talven tunnelmaa aikaan.
Meillä on Tuusulassa tapana käydä ystäväni kanssa laulamassa kauneimmat joululaulut kirkossa 21.12. ja samalla laskeutua joulun rauhaan. Tai tohinaan. Miten milloinkin. Kirkossa julistetaan joulurauha jo tuolloin Tuomaan päivänä, mutta usein ne varsinaiset tohinapäivät ovat vasta edessä.
Vielä pari päivää sitten ei ollut lunta, kun kävimme tyttäreni kanssa viimeisillä jouluostoksilla. Mukaamme tarttui täydellisenä heräteostoksena tämä poro rekineen. Ihanasti se tuo valoa pihapiiriin, mutta johto oli vain puolitoistametrinen, joten jouduimme vähän "rakentamaan" apuja, että reki ei oikeasti lennä ilmassa. 
Jouluvalmistelujen keskellä maltetaan myös välillä istahtaa ja nauttia kuumat glögit Aura-pipareiden ja joulutorttujen kera.
Kuusen valosarjojen ja ikkunakynttelikköjen lisäksi valoa on vähän joka nurkassa ja tason päällä. Uusin hankinta on Villeroy&Bochin lasinen lumiukko. Sinne saa sisään pienen ledituikun, joka hehkuu pimeässä.
Nyt alkaa olla aika nauttia pari palaa kinkkua ja mennä joulusaunaan.
Rauhallista ja herkullista joulua teille kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti