sunnuntai 10. joulukuuta 2017

JOULUN TUNTUA HAKEMASSA PORVOOSSA
 Käymme perinteisesti ystävien kanssa ennen joulua synnyinkaupungissani Porvoossa haistelemassa tunnelmaa. Tänä vuonna lumi oli ehtinyt tulla ja mennä, mutta sää oli pilvisen sateeton ja siksi täydellinen käyskentelyyn vanhan kaupungin kaduilla.
Olimme paikalla jo aikaisin ja vähän aikaa saimmekin kuljeskella kaikessa rauhassa ja piipahdella putiikkeihin, joissa oli väljää.
Hetki vain ja ihmisiä alkoi valua joka puolelta, mutta luohan sekin oman tunelmansa.
Viehättäviä "sisäänkutsuja" oli lähes joka kaupan ovella.
Yllättävää oli, että todella moni kauppa oli lopettanut ja uusi tullut tilalle. Jäimme kaipailemaan paria erittäin suosittua liikettä, mutta löysimme myös pari uutta kivaa puotia.
Raatihuoneen kojuilla kävi vilske, mutta meille ei sieltä tarttunut mitään matkaan. Sen sijaan vanhat tutut liikkeet Ometta ja Åtta eivät pettäneet tälläkään kertaa.
Joulun hyvän mielen tuoja!
Sisustusliike Vanille Home oli yksi uusista tuttavuuksista viehättävine tavaroineen, mutta ennen kaikkea tunnelmansa vuoksi. Valoa, pastellisia sävyjä, hyviä tuoksuja!
Putiikin ulkopuolella ihanan pirteät nuoret tytöt jakoivat ilmaiseksi glögiä ja pipareita ja kehottivat vierailemaan liikkeessä. 
Ehkä yksi kuvatuimpia tämän joulun "ihmeitä" on tämä pukki, joka yrittää toisen kerroksen parvekkeelta sisään...
Tällä kertaa oli liikkeellä myös tonttukuoro, joka toi lauluillaan hyvää mieltä kaupungissa vierailijoille.
Kaikissa ruokapaikoissa oli jonot ulos asti, sen verran suosittu oli tämä joulun avauksen viikonvaihde vanhassa Porvoossa. Me suuntasimmekin askeleemme torin laidan Café Gabrioleen ja sen herkullisten, jättikokoisten piirakkapalojen kimppuun.
Alkuun suolaista ja sen jälkeen valtavat piparkakku-mutakakut ja piparkakku-lattea. Kermavaahtoakin oli yllin kyllin ja täytyy sanoa, että ihan kaikkea emme pystyneet edes syömään.
Kyllä se joulumieli taisi löytyä meille kaikille lauantain aikana. Ostoksia ei tosin kovin paljon tehty (sillä servettejä ja kynttilöitä ei lasketa...). Parasta ehkä taas kerran oli kuitenkin se yhdessä kuljeskelu ja juttelu ja herkuttelu. 
Jouluun kuuluu tuo yhdessäolo ja siitä syntyvä tunnelma.
Sen tavoitimme.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti