maanantai 7. marraskuuta 2016

SUKLAAKUPPIKAKKU
 MIKROSSA
 Tiedäthän sen hetken illalla, kun yht'äkkiä alkaa tehdä mieli jotain hyvää. Ryntäät ehkä penkomaan kaappeja ja laatikoita ja mitään ei löydy. Ei palastakaan suklaata tai muutakaan. Ja jotain pitäisi saada - mieluummin ihan heti!
 Jep, tuttu tunne ja juuri SE iski yhtenä iltana minuunkin. Vähän aikaa pyörin ympyrää ja sitten jostain takaraivon sopukoista kaivautui mieleeni mikrokuppikakku. Muistin, että joskus reilu vuosi sitten, näitä näki joka blogissa ja lehdessä, joten penkomaan.
 En ollut koskaan vielä tehnyt näitä, joten siitäkin syystä, tuntui merkitykselliseltä kokeilla kuppi- tai mukikakun valmistamista (niin, niin, tiedän, että olen todella hyvä keksimään tekosyitä...). Ensin piti kurkistaa pakastimeen, löytyykö meiltä jäätelöä ja kyllä vaan, pieni nokare vaniljajäätelö pakkauksen pohjalla vielä oli. (Ymmärrättehän, että sitä oli ihan liian vähän, jotta se pelkästään olisi riittänyt kahdelle herkkuhampaan kolotukseen.)

 Kone ja resepti pöydälle, ainekset viereen ja valehtelematta viidessä minuutissa siitä, kun idean sain, oli lautasilla annokset valmiina! Huikeaa ja makeaa ja herkullista!

SUKLAAKUPPIKAKKU MIKROSSA

2 rkl leivontamargariinia
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 kpl munaa
1 1/2 rkl kevytmaitoa

Sulata rasvaa mukin (tilavuus noin 2 dl, itse käytin Muumi-kahvimukeja) pohjalla mikrossa muutaman sekunnin ajan.
Sekoita joukkoon muut aineet hyvin vaikka pikkulusikalla.
Kypsennä mukikakkua mikron täydellä teholla minuutin ajan. Voit laittaa ensin vähän vähemmän aikaa, jos sinulla on kovin tehokas mikro.

Aika sotkulta näyttää ensin ja mietinkin, että mitä tästä oikein tulee.
Kakku nousi yllättävän hyvin mikrossa ja kypsyi myös.
Kumoa kakut lautaselle. Ne ovat ensin päältä kuin sulaneen sukaan peitossa, mutta jähmettyvät aika pian. En malttanut antaa kakkujen jäähtyä yhtään ja siksi ne olivat vähän repaleisen näköisiä.
Yhdestä annoksesta olisi riittänyt kyllä mielestäni kahdellekin, mutta kyllä sillä makean kolotuksen tainnutti loistavasti!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti