sunnuntai 20. marraskuuta 2016

SISUSTUS JOULUUN JA VÄHÄN HYGGEILYÄ
 Lumet tulivat ja menivät. Marraskuu tuli ja kohta on jo joulukuu. Tähän vuodenaikaan on helppoa kääriytyä viltin sisään sohvan nurkkaan, laittaa villasukat jalkaan ja poltella kynttilöitä. Osa ihmisistä kärsii tästä pimeydestä ja odottaa valoa kuin kuuta nousevaa. Ja osa meistä nauttii hiljaisesta ja lohtua tuovasta pimeydestä, jolloin ei tarvitse hötkyillä minnekään vaan voi vain kääriytyä hiljaisuuteen. Trendikkäästi #hyggeily on tämän päivän juttu. Tanskalainen hyggeily on siis meilläkin tuttua rentoa oleilua, nautiskelua ja kiireetöntä oleilua. Ehkä villasukat jalassa, vilttiin kääriytyneenä.
Lauantaina aurinko näyttäytyi päivällä hetken aikaa ja meillä oli menossa vauhdikas siivoustuokio, jossa toinen pyyhki pölyjä ja toinen heilui imurin varressa ja samalla saatiin vaihdettua viimeisetkin joulupäälliset tyynyihin. 
Suorastaan outo valoilmiö tuo aurinko taas parin lumisateisen viikon jälkeen. Erilainen tunnelma on silloin myös sisällä, kun luonnonvaloa siivilöityy ikkunoista sisälle.
Illalla sytytellään kynttilät ja istuskellaan villasukat jalassa sohvan tai nojatuolin nurkassa.
Ajan pysähtyneisyys rauhoittaa mielen ja lataa voimavaroja.
Happy Light's -pallot ovat olleet parin vuoden ajan hitti tunnelmavalaistuksen luojana. Ja koska ne eivät selkeästi ole pelkät jouluvalot,niitä voi käyttää muulloinkin.
Hämärässä kynttilänvalossa lasi viiniä ja hartaasti kypsytelty risotto (täältä resepti sairaan hyvään risottoon *klik* )  ovat hyggeilynautintoa parhaimmillaan.
Nojatuolistani näkee keittiön hämärään ja kynttilöiden luomaan valojen tuikkeeseen.
Portaiden alle on pujahtanut jo ensimmäinen tonttukin.
Tyttäreni on tehnyt eteiseen tämän jouluisen asetelman toivottamaan tulijat tervetulleiksi.
Tyttärellämme on myös tapana "kätkeä" yllätyksiä sinne tänne ennen joulua. Tällä kerralla se oli roikkuva kuusikoriste lampun valokatkaisijassa.
Mukavia hämäränhetkiä ja valon tuiketta kaikille joulunodottajille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti