sunnuntai 13. joulukuuta 2015

MUSTIKKAMUFFINSSIT
 Teimme itsenäisyyspäivänä tyttäreni kanssa herkullisia mustikkamuffinsseja. Kun pitää saada nopeasti jotain kahvipöytään, ovat muffinssit loistoratkaisu. Ei tarvitse kuin sekoittaa taikina, lusikoida vuokiin ja nopeasti paistaa. Kuorrutusta ei välttämättä tarvita, mutta Anni halusi kokeilla kaksiväristä pursotusta.
Näyttävät aika herkullisilta, eikö! Kun kerma oli vatkattu vaahdoksi, se jaettiin kahteen kippoon. Toiseen lisättiin sinistä elintarvikeväriä ja molemmat vaahdot laitettiin pursotuspussiin varovasti vierekkäin. Pursottaessa värit tulevat kauniisti raitoina leivonnaisten päälle.
MUSTIKKAMUFFINSSIT

1 muna
1 d sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 1/2 dl maitoa
1 dl sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
2 dl pakastemustikoita
2 tl perunajauhoja
Kuorrutus:
kermavaahtoa

 Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen vaahtoon jauhoseosta, maitoa ja sulatettua rasvaa.
 Laita mustikoiden päälle omassa kipossaan perunajauhot. Sekoita siten, että jauhoa tarttuu kaikkiin marjoihin. Sekoita vielä eri kulhossa tuorejuustoon sokerit.
 Pane muffinssivuoan pohjalle noin sentin kerros taikinaa, lisää sitten mustikoita ja lusikallinen tuorejuustotäytettä. Laita vielä lopuksi vähän taikinaa päällimmäiseksi. Helpointa on, kun laitat kaikkiin vuokiin aina yhtä aikaa kerroksen yhtä ainetta, niin saat jaettua täytteen tasaisesti kaikkiin leivonnaisiin.
 Paista muffinssit 200 C uunissa n. 15 minuuttia.
 Kuorruta jäähtyneinä.
Itse käytin tässä amerikkalaisia, vähän isompia muffinssivuokia, jolloin leivonnaisia tuli 8. Pienemmissä vuo'issa tästä annoksesta tulee siis reilusti enemmän.
Laita pakastemustikoitten sekaan vähän perunajauhoja, jotta mustikat eivät vetistä leivonnaisia.
Itse laitan paperiset vuoat vielä muffinssipellille, etteivät ne leviä paistettaessa. Muista, että muffinssit kohoavat aina reilusti uunissa, joten älä täytä vuokia liian täyteen.
Koristelussa käytettiin kermavaahdon lisäksi sinisiä nonparelli-lumihiutaleita itsenäisyyspäivän innoittamina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti