torstai 17. joulukuuta 2015

KARPALOVAAHTO ON KEVYT JÄLKIRUOKA
 Jälkiruokaa ajatellessa tulee aina ensimmäisenä mieleen ajatus, että pitäisi olla jotain kevyttä. Tietäähän sen, kun ahtaa itsensä ensin täyteen kaikkia ruokapöydän antimia, että vatsaan ei jää useinkaan paljon tilaa. Mutta ruoansulatuksellekin olisi hyväksi nauttia jotain pientä makeaa aterian päätteeksi.

 Tämän karpalovaahdon voi toteuttaa myös puolukasta ja sopii loistavasti vaikka joulupöydän jälkiruoaksi. Sitä ei voi tehdä kovin paljon etukäteen, koska vaahto menee kasaan. Sen voi asetella kauniisiin annosmaljoihin tai -laseihin ja koristella juuri ennen tarjoilua. Meillä jäi kermavaahtoa itsenäisyyspäivän leivonnaisista yli, joten se kävi hyvin tähänkin ja on siis sen tähden hiukan vaaleansinistä väriltään.
 Kevyt, vähän kirpeä, vähän makea - erinomainen jälkiruoka!
KARPALOVAAHTO (n. 6-8 annosta)


3 dl karpalomehua
n. 3/4 dl sokeria
5 liivatelehteä


 Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin kymmenen minuuttia.
Mittaa mehu suurehkoon kulhoon. Tarkista, että mehu on sopivan makeaa ja melko voimakasta. Itse keitin mehun pakastekarpaloista ja siitä tuli juuri sopivan vahvaa.
 Purista vesi pois pehmenneistä liivatelehdistä ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Veden voit kuumentaa esimerkiksi mikrossa. Lisää liuos mehun joukkoon. Vatkaa mehua voimakkaasti sähkövatkaimella, kunnes siitä tulee sakeaa vaahtoa.
 Jaa vaahto annoslaseihin ja nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään. Koristele karpaloilla ja halutessasi kermavaahdolla. Se vähän pehmentää muuten kirpeää vaahtoa.

Tunnelmointia herkutellessa, kynttilöiden ja koristevalojen hämyssä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti