lauantai 12. joulukuuta 2015

AIHETTA JUHLAAN; KUOHUVAA JA KANA SALTIMBOCCA
 Meillä on marras- ja joulukuu yhtä juhlaa perhepiirissä. Yhteensä viidet syntymäpäivät ja viidet nimipäivät yhdistetään usein pariksi suuremmaksi juhlaksi, mutta kotona ehditään siitä huolimatta myös keskittyä sankareihin. 
 Tällä hetkellä koen kiitollisuutta siitä, että blogissani on 100 000 klikkauksen raja rikkoutunut eli todennäköisesti olen voinut ilahduttaa myös teitä näillä kokkailuillani.

 Itsenäisyyspäivän aikoihin juhlistettiin 98 vuotiasta Suomea kultaisen kuohuvan kera. Blue Nunnin puolimakea kuohuviini ei ole ollenkaan liian makea ja sopi loistavasti kultahippuineen sekä alkukilistelyihin että ruoan kanssa nautittavaksi. 
 Ruokana tällä kertaa saltimboccaa kanasta eli salvian lehtiin ja ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä, mehevää kanaa ja paksua risottoa. Perusreseptiin kuuluu vasikanleike,mutta kana on ehdottomasti minun makuuni. Ohje suoraan Onko Nälkä -bloggarilta ja ei voi muuta kuin peukuttaa, herkullista kuin mikä!

KANA SALTIMBOCCA

broilerin rintafileitä tai sisäfileitä
salvian lehtiä 
suolaa 
ilmakuivattua kinkkua
öljyä paistamiseen

Mausta kanat suolalla. Asettele jokaiselle fileelle 2 salvian lehteä. Rullaa jokaisen fileen ympärille 2 siivua parmankinkkua

Aloita risoton valmistus kun saat valmisteltua kanat paistamista vaille valmiiksi. Kun saat lisättyä ensimmäisen kerran nestettä jatka kanojen kanssa.

Paista tässä vaiheessa kanoihn väri pintaan (pari minuuttia per puoli) ja nosta fileet 175 asteiseen uuniin ja paista uunissa 15min.

Valmista risotto loppuun.

Tarjoa risotto kanan ja esim. Paholaisen hillon kanssa

Paista kanoihin väri ennen uuniin laittamista.
Tämän ruoan kanssa ei tarvita välttämättä kastiketta, koska risotto on kosteaa ja kana itsessään tosi mehukasta.
Kaunis kattaus viimeistelee ruokapöydän nautinnot. Tämä oli edelliseltä illalta, kun tyttäreni kattoi meille pöydän syntymäpäiväillallista varten. Kauniit Jukka Rintalan servetit sopivat hyvin tämän vuodenajan juhliin.
Ilon hetkiä ruoan ja juoman äärellä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti