maanantai 2. elokuuta 2021

TÄYTETYT PIMIENTOKSET 


Jo ihan kesän ensimmäisillä hetkillä ystäväni kertoi uudesta grilliherkusta, jota kertoi nauttineensa. Meillä ei ollut vielä edes grilli esillä, mutta ensimmäistä kertaa kokeilinkin näitä täytettyjä grillipaprikoita uunivastuksen alla. Teimme vappuna tapaksia ja nämä pääsivät osaksi herkkupöytää. Ja veivät täysin minut mukanaan! Mahtavia, suolaisia pikkunaposteltavia joko osana isompaa kokonaisuutta tai, kuten olemme kesän myötä useammankin kerran tehneet, grilliruokien täydentäjänä. Tekovaiheessa tämä on aika sotkuista touhua, mutta vaivannäkö korvautuu syödessä.
Vain kolme eri ainesta ja syntyy uskomattoman hyvä herkku!

TÄYTETYT PIMIENTOKSET ELI GRILLIPAPRIKAT

2-4 pientä grillipaprikaa / ruokailija
Koskenlaskija -sulatejuustoa
pekonia (yhdestä paketista riittää paprikoitten koosta riippuen noin 6-9 kappaleelle)

Tee paprikoihin viilto sivuun ja kaavi varovasti siemenet pois sisältä. Jätä kannat paikoilleen. Leikkaa sulatejuustosta ohuita tankoja, jotka pujotat paprikoitten sisään.
Kiedo pekonisuikale paprikan ympärille siten, että saat leikkauskohdan  suljettua mahdollisemman hyvin.
Grillaa joko grillissä tai uunissa grillivastuksien alla. Käännä siten, että pekoni ruskistuu ja rapeutuu joka puolelta. Grillissä on hyvä käyttää esim. alumiinista grillivuokaa ja uunissa itselläni oli leivinpaperi ritilän alla, koska sulatejuustoa saattaa päästä valumaan pekonin väleistä.
Nautiskele!

Leikkaa viillot paprikoitten kylkiin. Ensimmäisellä kerralla viilsin itse myös kannan vierestä, että sain paremmin siemenet pois, mutta sen myötä karkasi myös osa sulatejuustoa eli en suosittele tekemään niin. 
Leivinpaperi tai alumiinivuoka kannattaa laittaa alle, koska pekonista irtoaa rasvaa ja aina valuu myös vähän juustoa paprikoista. 
Malta grillata tarpeeksi, että pekoni rapeutuu, niin saat aikaan ihania Pimientoksia!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti