torstai 24. toukokuuta 2018

VÄRIKÄS LOHISALAATTI
 Kesän kynnyksellä elämä siirtyy ulos - taas kerran. Ja tuntuu, että aikaa ruoan laittoon on vähän vähemmän. Tai ehkä sitä haluaa vähän keventää. Tai jotain. No, joka tapauksessa tässä vinkki - tai itsestäänselvyys - yhteen helppouteen. Salaatit ovat vaan niin helppoja ja maistuvia.
 Tällainen versio, jossa kaikki ainekset asetellaan erikseen, suosii jokaista makua ja jokainen voi poimia itselleen juuri ne omat suosikkinsa. Tällä kertaa salaatti syntyi lohenpyrstön ympärille. Olin ostanut isohkon lohifileen ja käytin siitä suurimman osan muuhun ruokaan. Pienen pyrstön laitoin uuniin, jossa se valmistui "itsekseen". Ja sitten vain muita aineksia kaapista ympärille. Voilá!
Keväisen vihreä kattaus sopii salaattipöytään.
VÄRIKÄS LOHISALAATTI

pala lohta
suolaa
sitruunapippuria
kananmunaa
salaattia
viinirypäleitä
leipäjuustoa
kurkkua
(tomaattia)
mansikoita
ruohosipulia
Kastike:
kermaviiliä
suolaa
sokeria
mustapippuria
sitruunan mehua

 Laita lohenpala uunivuokaa ja mausta se suolalla ja runsaalla sitruunapippurilla. Paista n. 15-20 min 200 C uunissa.
 Tee kastike: sekoita kermaviiliin muut aineet ja laita jääkaappiin vähäksi aikaa maustumaan.
 Revi salaatti ja pilko kaikki muut ainekset. Itse en suosi useinkaan tomaattia lohen kanssa, koska niitten yhdistelmä saa suuhuni jostain syystä raudan maun. Mutta jos itse pidät niistä, laita toki mukaan. Muutenkin tähän voi kerätä juuri niitä aineksia, joista itse pitää tai mitä kaapista löytyy.
 Asettele ainekset laakeaan tarjoiluastiaan riveihin ja tarjoile kermaviilikastikkeen kanssa.
Valmis lohi on helppo leikata paloiksi ja nostella salaattiin.
Ihanan värikäs salaatti houkuttelee syömään ensin silmillään ja sitten suullaan. Kaunista kevättä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti