sunnuntai 19. marraskuuta 2017

AURA-PUUSTIT
Arki-illan touhuja, kun ei tarvitse lähteä minnekään- taikinaterapiaa. Tälle illalle valikoitui pizzapuustien tekeminen, mutta kun kaapissa oli myös pala Aura-juustoa, päätin vähän tuunata puusteja. Auraa kannattaa laittaa reilusti, jos mausta pitää, koska muuten se hukkuu taikinan ja juustoraasteen alle. Ihanat tuoksut ja maut ja mukillinen teetä saavat kylmän ja pimeän illan tuntumaan lämpimältä ja kutsuvalta. Käykää pöytään!

AURA-PUUSTIT JA PIZZAPUUSTIT

Taikina
2 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
+ 2 dl graham- tai sämpyläjauhoja
(tai 5 dl vehnäjauhoja)
1 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
 
Kastike
2 dl paseerattua tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
suolaa ja mustapippuria
 
Täyte 1
Aura-juustoa palana tai muruna
1 dl juustoraastetta
pizzamaustetta
Täyte 2
75 g ohuita meestvurstiviipaleita
1 dl juustoraastetta
pizzamaustetta
 
Sekoita lämpimään veteen, sokeri, suola, öljy ja jauhot joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa taikinaa kunnolla. Laita lämpimään paikkaan liinan alle kohoamaan.
Tee sillä aikaa kastike.
Laita kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Ota pois liedeltä ja jäähdytä kastike. Koko kastiketta ei tarvitse käyttää vaan itsekin jätän lopun odottelemaan muuta käyttöä (esim. jauhelihakastikkeen pohjaksi).

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat n. 20 cm x 30 cm kokoisiksi levyiksi. Levitä toisen taikinalevyn päälle kastiketta, pizzamaustetta, meetvurstia ja juustoraastetta. Ja toisen taikinalevyn päälle pizzamaustetta, juustoraastetta ja Aura-juustoa muruina. Auraa saa olla aika reilusti, että se maistuu.
Kierittele taikinat rullalle ja leikkaa paloiksi. Nosta leivinpaperin päälle ja käännä pieni osa taikinaa rullan päädystä rullan alle, ettei taikina leviä uunissa. Ripottele päälle vielä vähän juustoraastetta. Anna kohota hetken.
Paista 200 C uunissa n. 15-20 minuuttia.Teetä ja sympatiaa - lämpimät pizzapuustit ja Aura-puustit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti